han Krimi

HROZIVÉ zábery z miesta havárie autobusu: Hlásia 37 zranených aj obeť, FOTO

Vážna dopravná nehoda na diaľnici D2 v smere do Českej republiky zablokovala dopravu. Z miesta zrážky plného autobusu a nákladného vozidla však už prišli aj smutné správy.

Ilustračný obrázok k článku HROZIVÉ zábery z miesta havárie autobusu: Hlásia 37 zranených aj obeť, FOTO
16
Galéria

O mimoriadne vážnej nehode sme vás informovali už v tomto ČLÁNKU.

Ako píšu policajti na Facebooku, diaľnica je v danom úseku uzavretá. Policajti aktuálne odkláňajú premávku v smere na Malacky po ceste I. triedy č. 2 (stará cesta). „Uvedený úsek diaľnice bude v súvislosti so vzniknutou situáciou dlhodobo uzavretý,“ upozornila polícia. Príčiny a okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú.

Záchranári sú v pohotovosti

Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová TASR informovala, že na mieste nehody zasahuje 28 hasičov z Malaciek a z Bratislavy, ktorí poskytujú zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a vyslobodzujú zakliesnené osoby z havarovaného autobusu. „Podľa aktuálnych informácií utrpelo zranenia rôzneho rozsahu 37 cestujúcich,“ dodala Križanová s tým, že počet zranených sa môže meniť.

To sa aj potvrdilo, pretože polícia neskôr dodala, že sa zranilo až 55 osôb.

O desiatkach zranených hovorí aj hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová, v niektorých prípadoch ide podľa jej slov o ťažko zranené osoby. „Na pomoc sme im vyslali pozemných a leteckých záchranárov,“ dodala hovorkyňa OS ZZS.

Univerzitná nemocnica Bratislava už v súvislosti s nehodou potvrdila aktivovanie traumatologického plánu. „Tímy našich zdravotníkov sú v pohotovosti a pripravené na príjmy zranených osôb,“ uviedla UNB.

Smutné správy

Podľa TV JOJ si mala havária vyžiadať aj obete na životoch.

„Autobus plný ľudí sa zrazil s kamiónom, ktorý vychádzal z odpočívadla a pravdepodobne si nevšimol idúci autobus,“ píše TV JOJ na svojom webe noviny.sk a dodáva, že o život prišiel jeden človek.

Nehoda autobusu na D2
16
Galéria

Výber z aktuálnych tém:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM