han Šport Hokej

Hrôzostrašná tragédia: Mladíkovi prišlo na tréningu zle, v nemocnici ho už nezachránili! FOTO

V Rusku v piatok zomrel hokejista Pavel Krutij. Hráč tímu Južnyj Ural, účastníka druhej najvyššej súťaže v Rusku (VHL), mal iba 23 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Hrôzostrašná tragédia: Mladíkovi prišlo na tréningu zle, v nemocnici ho už nezachránili! FOTO
5
Galéria

Zarážajúce je, že podľa ruských médií bol Pavel v dobrom zdravotnom stave a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa mohla stať tragédia.

Čo sa stalo?

Podľa oficiálneho konta klubu Južnyj Ural sa hráči stretli deň predtým, kedy začal tréningový kemp. „Dnes ráno sa Pavel vybral bežať spoločne s ostatnými hráčmi, ale po chvíli sa sťažoval na tom že mu je zle. Záchranná služba bola okamžite privolaná a hráča odviezli do nemocnice,“ píše sa na Instagrame klubu.

Robili, čo mohli, ale…

Po prevoze Pavla do nemocnice začali lekári bojovať o jeho život. „Už počas cesty upadol do kómy a okamžite ho premiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde ho oživovali. Bohužiaľ, Pavel zomrel,“ dodáva sa na Instagrame, kde aj hneď poznamenali, že príčina smrti bude čo najskôr objasnená. Podľa všetkého sa mu stala osudným pľúcna embólia.

V uplynulej sezóne hral ruský útočník vo VHL za tím Saryarka Karaganda. V 32 zápasoch základnej časti strelil štyri góly a pridal sedem asistencií.

View this post on Instagram

Скорбим… Сегодня в Орске во время предсезонной подготовки хоккейного клуба «Южный Урал» произошел несчастный случай. Трагедия произошла с нападающим Павлом Крутий. Накануне команда начала свой предсезонный сбор. Сегодня утром он вместе с остальными игроками вышел на пробежку, но через некоторое время почувствовал недомогание. Немедленно была вызвана бригада скорой помощи. Медики забрали Павла, но по дороге в больницу он впал в кому. Его сразу же поместили в реанимационное отделение, где врачи боролись за его жизнь. Но, к сожалению, спустя некоторое время Павел скончался. Причины смерти будут выясняться. Предположительный диагноз - тромбоэмболия лёгочной артерии. Хоккейный клуб «Южный Урал» скорбит вместе с родными и близкими Павла Крутий, и выражает им глубочайшие соболезнования.

A post shared by ХК «ЮЖНЫЙ УРАЛ»🏒 (@orskhockey) on

View this post on Instagram

Первые! 🏁

A post shared by Krutjr (@pavelkrutii) on

View this post on Instagram

Тайная комната🔮

A post shared by Krutjr (@pavelkrutii) on

View this post on Instagram

🍀 🦅 🍀

A post shared by Krutjr (@pavelkrutii) on

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM