Technológie

Huawei upokojuje zákazníkov: Bezpečnostné aktualizácie bude poskytovať aj naďalej

Google stopol nasadzovanie svojich služieb a aplikácií do zariadení od spoločnosti Huawei. Doterajšie zariadenia však bez záplat neostanú.

Ilustračný obrázok k článku Huawei upokojuje zákazníkov: Bezpečnostné aktualizácie bude poskytovať aj naďalej
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Huawei výrazným spôsobom prispel k celosvetovému rastu operačného systému Android. Ako jeden z jeho kľúčových globálnych partnerov pracoval na budovaní ekosystému v prospech používateľov aj celého odvetvia. Píše sa v stanovisku spoločnosti v súvislosti s oznámením internetovej spoločnosti Google, ktorá začína utlmovať vzťahy s čínskym technologickým koncernom, ktorý Washington považuje za hrozbu národnej bezpečnosti.

Keďže Android, ako uvádza Huawei, je open-source platforma, bude pokračovať v poskytovaní bezpečnostných aktualizácií, ako aj popredajných služieb pre všetkých existujúcich zákazníkov. Tento záväzok zahŕňa všetky modely smartfónov a tabletov značiek Huawei i Honor, ktoré boli doteraz uvedené na trh a nachádzajúce sa v predaji. Huawei bude pokračovať v budovaní bezpečného a trvalo udržateľného softvérového ekosystému.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

„Naším cieľom je poskytnúť všetkým zákazníkom tú najlepšiu používateľskú skúsenosť,“ uzatvára svoje stanovisko technologický koncern.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM