Zo Slovenska

Idete na služobnú cestu? Hygienici radia vyhnúť sa výťahom a ničoho sa nedotýkať

Ak je počas pracovnej cesty nutné prenocovať v hoteli alebo ubytovni, overte si, či prevádzkovateľ dbá na hygienický štandard a dodržiavanie opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Idete na služobnú cestu? Hygienici radia vyhnúť sa výťahom a ničoho sa nedotýkať
Zdroj: unsplash.com / CC0 1.0

Na pracovných cestách by sa ľudia mali zúčastniť len v nevyhnutnom prípade, lepšie je uprednostniť komunikáciu na diaľku. Pripomína to Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v rámci súboru postupov, ktoré pomôžu znížiť riziko šírenia ochorenia COVID-19 v každodenných situáciách.

Služobky počas pandémie

„Pracovné cesty vykonávajte iba v prípadoch, keď je vaša osobná účasť skutočne nevyhnutná. Vždy uprednostňujte komunikáciu na diaľku,“ uviedla hovorkyňa ÚVZ Daša Račková. V prípade nutnosti cestovať hygienici odporúčajú robiť prestávky na málo frekventovaných miestach a vyhýbať sa kontaktu s inými ľuďmi.

Ak je počas pracovnej cesty nutné prenocovať v hoteli alebo ubytovni, ÚVZ radí overiť si, či prevádzkovateľ dbá na hygienický štandard a dodržiavanie protipandemických opatrení a nevystavuje hostí zbytočnému riziku.

„Zvážte využívanie doplnkových služieb hotelov, pri ktorých môžete prichádzať do kontaktu s ďalšími ľuďmi,“ pripomenula hovorkyňa s tým, že v akýchkoľvek spoločných priestoroch by mali ľudia tráviť len nevyhnutný čas. Mimo hotelovej izby je potrebné mať vždy riadne nasadené rúško alebo respirátor.

Odborníci tiež odporúčajú využívať schody namiesto výťahu, prípadne doň nenastupovať s cudzími ľuďmi. Ľudia by sa tiež mali vyhýbať kontaktu s plochami, ktorých sa dotýka väčší počet ľudí. „Ak sa ich dotknete, čo najskôr si umyte alebo dezinfikujte ruky,“ dodala Račková.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM