Zo Slovenska

Odkaz hygienikov: Žijete v bytovkách a panelákoch? NOSTE rúška a výťahom sa VYHNITE!

V spoločných priestoroch bytoviek je potrebné pohybovať sa s riadne nasadeným rúškom alebo respirátorom.

Ilustračný obrázok k článku Odkaz hygienikov: Žijete v bytovkách a panelákoch? NOSTE rúška a výťahom sa VYHNITE!
Zdroj: Milan Hanzel/Dnes24.sk

Používanie výťahu je lepšie obmedziť, ideálne sa mu úplne vyhnúť. S cieľom minimalizovať riziko nákazy novým koronavírusom v každodenných situáciách to odporúča Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

„V spoločných priestoroch bytoviek sa pohybujte s riadne nasadeným respirátorom, ktorý prilieha na pokožku tváre a prekrýva nos a ústa. Chránite tým seba aj svojich susedov, ktorí môžu patriť do rizikovej skupiny,“ spresnila hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková.

V prípade, že nie je možné úplne sa vyhnúť používaniu výťahu, nemali by sa v ňom súčasne viezť osoby z rôznych domácností.

Nezdržovať sa tam

Úrad odporúča tráviť v spoločných priestoroch bytového domu iba nevyhnutné minimum času a dbať pritom na zvýšenú hygienu. „Po kontakte s plochami, ktorých sa dotýkajú iní ľudia, ako sú kľučky, madlá či tlačidlá vo výťahu, sa nedotýkajte tváre. Čo najskôr si dezinfikujte alebo umyte ruky,“ vysvetlila Račková.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM