ELA Zo Slovenska

Ignoruje opatrenia? Matovič si chodí na tlačovky bez respirátora: Riešia ho už hygienici!

Zatiaľ čo každodenná krivka pozitívne testovaných na covid-19 láme rekordy, minister financií Igor Matovič akosi nedbá na aktuálne platné opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Ignoruje opatrenia? Matovič si chodí na tlačovky bez respirátora: Riešia ho už hygienici!
Zdroj: TASR

Každodenné prírastky nových prípadov nákazy lámu rekordy a smutné sú aj štatistiky úmrtnosti. Nemocnice už otvárajú triážne stany a očakávajú nápor.

Pandémia koronavírusu silnie kvôli variantu omikron a kompetentní vyzývajú k obozretnosti. Minister financií a šéf strany OĽANO, ktorá má svojho nominanta za ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, má zrejme vlastné opatrenia.

Bez respirátora

Minister financií Igor Matovič sa postavil na tlačovku pred novinárov bez respirátora, či iného prekrytia tváre v stredu 26. januára po rokovaní vlády. Otázku novinárov, prečo nemá respirátor, odignoroval. Písali sme o tom v tomto článku.

Matovič týmto porušil vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva, ktorý dostal v spomínaný deň aj podnet, píšu noviny.sk.

Nebol to však jediný ministrov výstup bez predpísaného respirátora za ostatné dni.

Podľa portálu tak porušil vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva, podľa ktorej je povinné prekrytie horných dýchacích ciest v interiéri. Vyhláška je platná od 19. januára tohto roka.

Prečo nenosí respirátor?

„Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva tak Igor Matovič ohrozil verejné zdravie. Podľa zákona, ktorý je v platnosti od 15. 11. 2021 môže Regionálny úrad verejného zdravotníctva udeliť pokuty za priestupky fyzických osôb, ako sú aj neprekryté horné dýchacie cesty. Bloková pokuta môže byť uložená do výšky 5 000 eur. V rozkaznom konaní môže byť uložená pokuta až do výšky 7 000 eur,“ informujú noviny.sk.

O vyjadrenie k celej situácii s otázkou, prečo Matovič nenosí respirátor, sme požiadali tlačové oddelenie ministerstva financií. Na odpoveď čakáme.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM