Zo Slovenska

Inšpektori si posvietili na POTRAVINY: Zistili STOVKY nedostatkov, čo NAJČASTEJŠIE?

Inšpektori za nedostatky zistené počas úradných kontrol uložili opatrenia na mieste na odstránenie nedostatkov a 62 blokových pokút.

Ilustračný obrázok k článku Inšpektori si posvietili na POTRAVINY: Zistili STOVKY nedostatkov, čo NAJČASTEJŠIE?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ v máji vykonali 3 978 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. Úradnú kontrolu vykonali u 1 374 právnych subjektov a 2 196 prevádzok. Nedostatky sa zistili pri 216 kontrolách. Z uvedeného počtu bolo zistených 807 nedostatkov. Vyplýva to z aktuálnej správy Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR.

„Mimo pracovnej doby bolo vykonaných 57 úradných kontrol, počas ktorých inšpektori skontrolovali 38 právnych subjektov a 56 prevádzok, nedostatky sa zistili u 19 maloobchodných prevádzok,“ spresnili v správe veterinári.

„Najviac nedostatkov pri úradných kontrolách potravín bolo identifikovaných v hygiene budov a prevádzky, v hygiene technologického zariadenia a pomôcok, v predaji po dátume spotreby a minimálnej trvanlivosti,“ zdôraznila veterinárna a potravinová správa.

Inšpektori za nedostatky zistené počas úradných kontrol uložili opatrenia na mieste na odstránenie nedostatkov a 62 blokových pokút v celkovej výške 3 280 eur. „Závažnejšie zistené nedostatky boli riešené v správnom konaní uložením opatrení a sankcií v zmysle zákona o potravinách. V sledovanom období nadobudlo právoplatnosť 55 rozhodnutí o pokute v správnom konaní vo výške 72 650 eur,“ dodala ŠVPS.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM