ELA Správy Zo Slovenska

Ján Mikas KONČÍ vo funkcii hlavného hygienika! Nahradí ho ŽENA

Odvolanie Jána Mikasa podľa predsedu parlamentu vraj nesúvisí s medializovanou výzvou šéfa SNS Andreja Danka.

Ilustračný obrázok k článku Ján Mikas KONČÍ vo funkcii hlavného hygienika! Nahradí ho ŽENA
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Hlavný hygienik Ján Mikas končí vo svojej funkcii. Potvrdil to Peter Pellegrini v relácii Nora Dolinského, informuje Pluska.sk.

Koniec po siedmich rokoch

„Hlavný hygienik Ján Mikas bude odvolaný ešte dnes, najneskôr zajtra,“ dodal. Nahradiť ho má žena s dlhoročnou praxou. Jej meno Pellegrini prezradiť nechcel.

Odvolanie Mikasa podľa Pellegriniho nesúvisí s medializovanou výzvou šéfa SNS Andreja Danka nesúvisí.

„O výmene pána Mikasa sme hovorili dávnejšie pred tým ako to avizoval pán predseda Danko. Je to na základe iniciatívy Hlasu a pani ministerky Dolinkovej,“ povedal Pellegrini.

Vyzvali ho odstúpiť

„Môžem garantovať, že pôjde o profesionálku. Nejde o žiadnu politickú nomináciu. Chce z úradu urobiť aj niečo viac, aby nemal iba meno, že je represívny. Úrad hlavného hygienika robí aj inú úžasnú prácu, o ktorej často ani netušíme,“ povedal Peter Pellegrini.

SNS pred pár dňami vyzvala Mikasa na bezodkladné odstúpenie z funkcie. Mikasa považujú národniari za symbol nezvládnutia boja s pandémiou COVID-19.

„V prípade, že nevyvodí svoju zodpovednosť za predchádzajúce tri roky, SNS požiada na najbližšej koaličnej rade ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD), aby Mikasa odvolala,“ dodali národniari v tlačovej správe. Zdôraznili zároveň, že postup štátu a manažment protipandemických opatrení v covidovom období je potrebné prešetriť.

Hlavný hygienik uviedol, že sa nebude brániť prešetrovaniu manažmentu pandémie COVID-19. V danej súvislosti poskytol plnú súčinnosť Generálnej prokuratúre SR aj Najvyššiemu kontrolnému úradu SR.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM