han Šport Hokej

Jasný zámer vedenia popradského klubu: Chceme týchto hráčov, aj trénera!

V hokejovom klube HK Poprad sa v súčasnosti pracuje nielen na dohodách so sponzormi, ale vedenie už myslí aj na budovanie kádra pre novú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Jasný zámer vedenia popradského klubu: Chceme týchto hráčov, aj trénera!
Zdroj: Facebook

Riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi má záujem o pokračovanie spolupráce s trénerom Petrom Mikulom, ale aj o väčšinu hráčov z kádra z predčasne ukončenej sezóny 2019/2020.

„Prioritou budú popradskí hráči, ale aj tí, ktorí u nás pôsobia dlhšie. Nerád by som však hovoril konkrétne mená, aby som na niekoho nezabudol,“ uviedol pre TASR.

Nakopla ich zmena

V čase ukončenia sezóny boli Popradčania na 4. mieste a v play-off mierili vysoko. Ich výkony v úvode ročníka neboli ideálne, prospela však zmena trénera a pod Petrom Mikulom sa „kamzíci“ zdvihli herne aj výsledkovo. Aj rozhovory so skúseným kormidelníkom v súčasnosti zamestnávajú vedenie klubu. „Máme záujem na pokračovaní spolupráce. Veľa nás naučil, potvrdil svoje skúsenosti a získal si dôveru hráčov. Ukázal im ako vyhrávať. Myslím si, že aj on sa cítil veľmi dobre v našom prostredí. Verím, že záujem bude obojstranný,“ zdôraznil Jurinyi.

Udržia kolektív pokope?

V popradskom kádri nastalo viacero zmien nielen pred sezónou, ale aj počas nej. Hráči si však pochvaľovali jednoliaty kolektív a podobne to vnímal aj riaditeľ klubu. Mená konkrétnych hráčov, ktorí by mali istotu zotrvania, však zatiaľ šéf klubu neprezradil: „Máme na tom postavený marketing, takže mená nechcem hovoriť. V sezóne 2019/2020 sme mali kvalitné mužstvo a ja by som pravdupovediac nemenil nikoho. Vyskladané to bolo dobre, mužstvo malo silu, odhodlanie a cieľ. Momentálne je viacero možností ako to môže dopadnúť. Je možné, že káder sa bude musieť obmeniť, ak hráči nepoľavia zo svojich nárokov. Myslím si však, že s tým nebude problém. Každý sa bude musieť prispôsobiť, všetci sa uskromníme a to nehovorím iba o hokeji, ale o všetkých oblastiach.“

Vyplatia marec

Po zásahu tzv. vyššej moci mali hráči ukončené zmluvy k 15. marcu. Klub priznal ambíciu vyplatiť kontrakty v pôvodnej dĺžke, ale to sa napokon ukázalo ako nereálne. Aj vďaka operatívne vytvorenému transparentnému účtu však bude hráčom vyplatená väčšia časť výplaty za marec. Finančná otázka je do veľkej miery závislá na sponzoroch a práve s nimi Jurinyi s kolegami intenzívne komunikujú.

„Nemôžem na nich povedať jedno krivé slovo. Rešpektujem ich situáciu, ktorá je u niektorých viac vážna, u iných menej. Každého to postihlo a každý náš partner sa snaží plniť svoje záväzky. Niektoré platby, ktoré sa mohli zrušiť, sa nerušia, ale posúvajú sa na neskôr. Situácia je ťažká, ale kontinuita medzi klubom a sponzormi je dobrá, za čo im aj touto cestou ďakujem. Pracujeme na dohodách so sponzormi, aby dokázali doplatiť svoje veci a zároveň aby sme my mohli vyrovnať záväzky voči hráčom, zamestnancom či dodávateľom. S kolegami sa venujeme aj neutíchajúcej komunikácii s fanúšikmi cez sociálne siete prostredníctvom rôznych akcií. Neustále niečo vymýšľame, pridávame niečo nové. To je celkom príjemné spestrenie, aspoň prídeme na iné myšlienky. Priorita je však naďalej to, aby klub uzavrel sezónu. Sme v kontakte s trénerom Mikulom a aj s hráčmi, ale zmluvy nebudeme podpisovať, kým nebudeme poznať situáciu po pretrvávajúcich obmedzeniach. Určitý náčrt mužstva však máme, interne to riešime,“ konštatoval riaditeľ HK Poprad.

Poprad má skvelých fanúšikov
6
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM