TOS Lifestyle

Jedno z najobľúbenejších jedál Slovákov nielen skvelo chutí: Na čo všetko je huspenina LIEKOM?

Vedeli ste o tom? Jedno z typických slovenských jedál v sebe ukrýva liečivé účinky, ktoré pomáhajú pri viacerých zdravotných problémoch.

Ilustračný obrázok k článku Jedno z najobľúbenejších jedál Slovákov nielen skvelo chutí: Na čo všetko je huspenina LIEKOM?
7
Galéria

Huspenina sa nedávno objavila v médiách v súvislosti so slovenským národným menu, o ktorom hovoril šéf národniarov Andrej Danko. Ide totiž o jedlo, ktoré sa varí v podstate vo všetkých kútoch Slovenska.

V našom prieskume, ktoré jedlo by nemalo v žiadnom prípade chýbať v takomto národnom menu, obsadila šiestu priečku. Výsledky nájdete tu.

Chutí aj lieči

Toto jedlo, na ktoré nedali dopustiť už naše prababičky, však okrem toho, že mnohým neskutočne chutí, je aj liekom na niektoré zdravotné problémy. Na aké konkrétne?

Huspenina je predovšetkým bohatá na kolagén, ktorý pomáha pri bolestiach kĺbov a chráni pred artrózou.

Nielen na kĺby

Kolagén je užitočný aj pri vypadávaní vlasov či oslabených nechtoch a pri nedokonalostiach pleti. Podľa webu Vyšetrenie.sk obľúbené a jedno z tradičných slovenských jedál obsahuje aj elastín, ktorý dodáva elasticitu tkanivám vnútorných orgánov.

Pozitívne účinky má tak aj na tráviacu sústavu človeka, zlepšuje peristaltiku čriev.

Ako si pripraviť tradičnú huspeninu? Článok pokračuje na druhej strane.

Ako si pripraviť chutnú tradičnú huspeninu?
7
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM