Rastislav Búgel Zo Slovenska

Jednorazový príspevok dôchodcom sa pred Vianocami MENÍ! Dostanú DVOJNÁSOBNÚ sumu

Slovenskí dôchodcovia si v decembri príjemne prilepšia. Namiesto sľubovaných 150 eur dostanú výrazne viac.

Ilustračný obrázok k článku Jednorazový príspevok dôchodcom sa pred Vianocami MENÍ! Dostanú DVOJNÁSOBNÚ sumu
Zdroj: Unsplash.com

Dôchodcovia mali pred Vianocami dostať príspevok vo výške 150 eur. To sa napokon zmení. Obavy nie sú na mieste, príspevok totiž bude výrazne vyšší.

Príspevok pre dôchodcov bude v dvojnásobnej výške! Dostanú tak rovných 300 eur.

O tejto zmene, ktorá poteší dôchodcov, v stredu (21. novembra) informoval predseda parlamentu Peter Pellegrini a minister práce Erik Tomáš.

Podľa Pellegriniho Tomáš spolupracoval pri hľadaní ďalších zdrojov, vďaka ktorým by sa príspevok mohol navýšiť. Na výbore chcú predložiť pozmeňujúci návrh k zdvojnásobeniu príspevku.

Peniaze navyše

Pellegrini potvrdil, že ide o akýsi bonusový príspevok. Štát ho dôchodcom vyplatí k už vyplácaným novembrovým vianočným dôchodkom. Oznámenú dávku dostanú všetci poberatelia dôchodkov počas decembra.

„Tohto roku dostanú všetci po 300 eur k doterajšej 13. sociálnej dávke, ktorá sa pri starobných dôchodcoch pohybovala v rozsahu od 50 do 300 eur. Seniori tak dostanú spolu od 350 do 600 eur. Plníme tak zásadný sľub HLASu, že budeme robiť všetko pre splatenie takzvaného strieborného dlhu, ktorý má voči nim celá slovenská spoločnosť," zdôraznil Peter Pellegrini.

Zvýšenie príspevku si podľa Erika Tomáša vyžiada ďalších 220 miliónov eur. Dodatočný príspevok pre penzistov tak bude štát stáť 440 miliónov eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM