Zo Slovenska

Do ulíc vyrazia TISÍCE policajtov: Rozbehnú veľkú akciu s názvom DISCIPLÍNA

Vodiči by si mali dať pozor. Polícia totiž pripravila veľké kontroly.

Ilustračný obrázok k článku Do ulíc vyrazia TISÍCE policajtov: Rozbehnú veľkú akciu s názvom DISCIPLÍNA
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

Polícia bude počas tohto týždňa kontrolovať požitie alkoholu a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel. Akcia Disciplína potrvá do nedele 26. novembra.

Na čo všetko sa zamerajú?

Policajti sa zamerajú aj na kontrolu dodržiavania tých pravidiel cestnej premávky, ktoré sú najčastejšími príčinami vzniku smrteľných nehôd. Informoval o tom na pondelkovom tlačovom brífingu zástupca riaditeľa odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Tomáš Vrábel.

„Jednotlivé okresné riaditeľstva si na základe vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie určujú miesta, kde dochádza najčastejšie k dopravným nehodám. Hovoríme hlavne o ťažkých dopravných nehodách, kde dochádza k buď ťažkej ujme na zdraví, alebo k usmrteniu osoby,“ spresnil Vrábel. Dodal, že k 20. novembru evidujú 10.236 dopravných nehôd, pri ktorých zomrelo 227 osôb. V porovnaní s minulým rokom je to o 520 dopravných nehôd menej.

Ďalšia akcia

Polícia sa zameria aj na bezpečnosť chodcov. Policajní preventisti budú chodcom rozdávať reflexné prvky. „Dňa 24. novembra vykonáme dopravno-preventívnu akciu Reflex, kam budú zapojení aj policajti mestských polícií. Táto akcia bude zameraná na chodcov. Budeme upozorňovať na dôležitosť používania reflexných prvkov, keďže na našich cestách dochádza k dopravným nehodám s chodcami, kde chodec je najzraniteľnejší účastník cestnej premávky,“ uviedol Vrábel.

Následne 25. novembra podľa jeho slov prebehne akcia Katarína.

V rámci nej bude polícia vykonávať zisťovanie alkoholu u vodičov motorových a nemotorových vozidiel a zameria sa hlavne na miesta, kde dochádza najčastejšie k dopravným nehodám. Bude najmä na miestach zvýšenej koncentrácie ľudí, teda v okolí kultúrnych zariadení, diskoték, pohostinstiev a podobne. Posvieti si predovšetkým na alkohol u vodičov motorových a nemotorových vozidiel a u chodcov, cyklistov a kolobežkárov na používanie reflexných prvkov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM