Aktualizované Správy Krimi

Justičný palác museli evakuovať: Anonym sa vyhrážal výbuchom bomby

Pojednávania v Justičnom paláci v Bratislave boli prerušené. Dôvodom je opäť anonymná telefonická hrozba, ktorej autor sa vyhrážal vybuchnutím bomby na súde.

Ilustračný obrázok k článku Justičný palác museli evakuovať: Anonym sa vyhrážal výbuchom bomby
Zdroj: TASR

„Po príchode príslušníkov PZ SR okolo 9.45 h bola nariadená evakuácia prítomných osôb v Justičnom paláci, zamestnancov krajského súdu a okresného súdu a všetkých prítomných osôb,“ uviedol v tejto súvislosti hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

V okolí Justičného paláca bolo v zásahu minimálne päť policajných áut. Celá budova bola obkolesená policajnými páskami.

V stredu sa malo na Krajskom súde v Bratislave okrem iného pojednávať v kauze myzofilných útokov močom či exkrementmi na ženy, kde je obžalovaný Martin M.

Verejné zasadnutie, na ktoré prišlo množstvo novinárov, bolo pre nahlásenú bombu prerušené do 12.30 h.

Okresný súd (OS) Bratislava IV v druhej polovici novembra minulého roku uznal Martina M. za vinného z myzofilných útokov močom či exkrementmi na ženy, ktoré sa odohrali v roku 2015 v Bratislave. Uložil mu podmienečný trest v dĺžke trvania osem mesiacov. Zároveň mu určil skúšobnú dobu 14 mesiacov a ochranné sexuologické liečenie ambulantnou formou.

Podľa slov hovorcu Adamčiaka polícia v stredu musela evakuovať aj Okresný súd Bratislava 5. K prípadným ďalším evakuáciám súdov by sa mali vyjadriť krajskí policajti z BA.

V tomto roku museli príslušníci polície evakuovať viacero súdov, či už v hlavnom meste a Košiciach, ale aj budovu Ministerstva spravodlivosti SR a Najvyššieho súdu a dokonca aj Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Podľa slov Adamčiaka za posledné obdobie museli Justičný palác evakuovať minimálne päťkrát.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM