Aktualizované Správy Zo Slovenska

Kaliňák skončil V CELE! Súd rozhodol, exminister bude stíhaný za mrežami

Bývalý minister vnútra bol obvinený spolu s expremiérom Robertom Ficom. Fico je zatiaľ na slobode, Kaliňák bude stíhaný väzobne.

Ilustračný obrázok k článku Kaliňák skončil V CELE! Súd rozhodol, exminister bude stíhaný za mrežami
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Obvineného exministra vnútra Roberta Kaliňáka vzali do väzby. V sobotu popoludní o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné. O sťažnosti obvineného bude rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) žiadal v jeho prípade kolúznu väzbu. Tá sa využíva pri podozrení, že obvinený bude pôsobiť na svedkov, znalcov alebo spoluobvinených či mariť vyšetrovanie.

Väzobný výsluch absolvoval Kaliňák v piatok (22. 4.). Okrem neho rozhoduje ŠTS aj o väzbe obvineného M. C. a advokáta Mareka Paru. V prípade advokáta by mal padnúť verdikt v nedeľu (24. 4.) ráno.

Exministra vnútra vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil spolu s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Advokát Marek Para je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Robert Kaliňák, akcia Súmrak
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM