Ľubomír Hudačko Zo Slovenska Cestovanie

Kam sa dá odletieť na dovolenku z Popradu? Na letisku pripravili aj viaceré NOVINKY

Na letisku pre cestujúcich pripravili nové služby v podobe dvoch nových barov pre občerstvenie a posedenie pred odletom.

Ilustračný obrázok k článku Kam sa dá odletieť na dovolenku z Popradu? Na letisku pripravili aj viaceré NOVINKY
Zdroj: Facebook.com/AirportPopradTatry

Počas letnej sezóny 2023 s odletom z letiska Poprad-Tatry je v predaji takmer 70 charterových letov do obľúbených slnečných destinácií – Turecko a Bulharsko. Pre Dnes24.sk to potvrdil Martin Švidroň, marketingový referent Letiska Poprad-Tatry.

„Podľa informácií od cestovných kancelárií je záujem a predaj nadpriemerný, čo evidujeme už aj na letisku počas vybavovania prvých charterových letov. Preto odporúčame klientom, aby sa pre svoju dovolenku rozhodli čo najskôr,“ vysvetľuje Švidroň.

Zrýchlené vybavenie

Cestovať na dovolenku z regionálneho medzinárodného letiska pod Tatrami má podľa jeho slov výhody.

„Napríklad, systém parkovania sme nastavili tak, aby cestujúci mali k dispozícii pohodlné strážené parkovanie s dostatočnou kapacitou a to priamo pred terminálom. Na letisku sme zaviedli nový vybavovací systém, ktorí nám pomáha zrýchliť vybavovací proces,“ hovorí pre Dnes24.sk ďalej Švidroň s tým, že cestujúci môžu byť od vystúpenia z auta do 30 minút kompletne vybavení.

Dovolenka tak môže začať už v termináli s výhľadmi na panorámu Tatier.

Novinky na letisku

Na letisku pre cestujúcich pripravili nové služby v podobe dvoch nových barov pre občerstvenie a posedenie pred odletom.

„Špeciálne sme si dali záležať na kvalitnej káve. Otvorili sme tiež dva nové Duty-Free obchody, kde si môžu klienti kúpiť opaľovacie krémy, kozmetiku, prémiové čokolády, kávu, cigarety a alkohol z produkcie slovenských páleníc, likérok a liehovarov,“ priblížil ďalej Švidroň.

Bary a obchody sú podľa jeho slov v réžii a prevádzke manažmentu letiska, čím sa dokázali posunúť na vyššiu kvalitatívnu úroveň a zároveň udržať cenovú politiku.

Prvé výsledky

Prvé výsledky v podobe násobného rastu počtu charterových letov a bohatej ponuke destinácií sa prejaví až v budúcom roku, počas letnej sezóny 2024.

„Verejnosť však budeme informovať o zaujímavých novinkách. Kým pred pandémiou v roku 2019 sme vybavili 114 charterových letov, v tomto roku je zatiaľ zazmluvnených takmer 70,“ prezradil viac o štatistikách.

Počty rastú

Hoci počty leteckých pohybov im každoročne rastú, z pohľadu všetkých pohybov (cca 12 000/ rok) tvoria letné chartre 1,2%.

„Personálne plne pripravení, pri špičkách nám tak ako každý rok pomáhajú desiatky brigádnikov a študentov z odborov letectva. Tešíme sa na všetkých cestujúcich,“ dodala na záver pre Dnes24.sk Švidroň.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM