han Šport Futbal

Kam sa hrabe Chára alebo Jágr: Tento Japonec má 53 rokov a strčí ich do VRECKA! FOTO

Športový dôchodok nemá hranice. Lenže, japonský futbalista Miuro Kazujoši nasadil latku poriadne vysoko. Má totiž 53 rokov, ale hrá na profesionálnej úrovni!

Ilustračný obrázok k článku Kam sa hrabe Chára alebo Jágr: Tento Japonec má 53 rokov a strčí ich do VRECKA! FOTO
11
Galéria

Športová dlhovekosť je známa napríklad v takých odvetviach, kde športovci nepoužívajú toľko svaly, či svoju postavu. Napríklad môže ísť o jazdectvo, curling či šach. No, byť aktívnym na futbalovej scéne takmer štyridsať rokov, to je výkon hodný uznania.

Hral už v 80.rokoch

Spomínaný japonský futbalista nie je žiadnym druhotriednym hráčom, práve naopak. Svoju krajinu reprezentoval 89-krát a strelil 55 gólov! Ide o národného hrdinu.

Kazujoši odštartoval profesionálnu kariéru v roku 1986, čo znamená, že je „v hre“ už piatu dekádu rokov! Kvalitný kanonier je stále na súpiske druholigového japonského mužstva FC Yokohama.

Má šediny, ale aj skúsenosti

Kazujoši nehrá síce pravidelne a do zostavy sa dostane len ojedinele, no na tréningy chodí ako za mlada a takisto je prítomný na každom duele. V stredu naskočil do ďalšieho zápasu druhej ligy v Japonsku, čím si do kolonky štartov pripísal rok 2020. Už predtým sme uviedli, že v roku 1986 naskočil do futbalového kolotoču, čiže ide o veľkú vec.

Jágr, Chára a ďalší

Vo svete športu sa nájdu jedinci, ktorí si trochu natiahnu kariéru. Momentálne je známy hlavne slovenský obranca a kapitán Bostonu Bruins. Hokejista je v NHL raritou, veď má už 43 rokov, ale podľa správ spoza mora, zavesiť korčule na klinec sa ešte nechystá.

V Česku je na tom podobne Jaromír Jágr, ktorý má dokonca 48 rokov. Aj do tretice spomenieme hokejistu, Jozef Stümpel. Aj on má 48 rokov a ešte vlani hral za Žiar nad Hronom!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM