TOS Lifestyle

Karavan sa mu videl pridrahý: Daniel kúpil vyradený autobus, urobil z neho LUXUS na kolesách!

Nápad, ktorý vznikol pri pive. 27-ročný Daniel kúpil nepoužívaný autobus MHD za 2 850 eur a prerobil na luxusné obytné vozidlo, aké ste ešte nevideli.

Ilustračný obrázok k článku Karavan sa mu videl pridrahý: Daniel kúpil vyradený autobus, urobil z neho LUXUS na kolesách!
7
Galéria

Krátko na to, ako si urobil potrebný vodičák, Nemec Daniel Dobsza kúpil prostredníctvom internetu vyradený autobus mestskej hromadnej dopravy. Dvanásť metrov dlhý a vážiaci šestnásť ton.

Aj keď pre denník Bild priznal, že to bol klasický pivný rozmar, s odstupom času to považuje za najlepšie rozhodnutie.

Teraz, po piatich rokoch, s prerobeným autobusom zahviezdil na veľtrhu Cestovanie a kempovanie, ktorý sa pravidelne koná v Essene.

Tri chladničky, tri televízory

Po kúpe autobus odparkoval v záhrade svojej starej mamy, kde počas 13 mesiacov vložil do jeho premeny každú voľnú minútu, ktorú mal popri zamestnaní na plný úväzok.

V autobuse má okrem iného obrovskú posteľ, masívny dubový stôl s indukčnou nabíjacou stanicou pre smartfóny, tri chladničky, tri televízory aj niekoľko sedačiek s bezpečnostný­mi pásmi.

V Nemecku rastie komunita ľudí s prerobenými autobusmi a Daniel so svojou priateľkou nechýbajú na spoločných zrazoch.

Zásadná nevýhoda

Aj keď sa všetko zdá dokonalé, takýto autobus má aj svoje nevýhody. Medzi tú najväčšiu patrí spotreba, ktorá je 35 až 40 litrov na 100 kilometrov. „Preto sme doteraz cestovali len v rámci Nemecka,“ poznamenal Daniel pre Bild.

Autobus si pôvodne zaobstaral aby ušetril, keďže obytné dodávky sa mu zdali príliš drahé. S jedlom však rastie chuť a mladý Nemec, aby dotiahol autobus MHD do súčasnej podoby, okrem množstva času a energie do vozidla vložil už okolo 75-tisíc eur.

Takto prerobil Daniel vyradený autobus MHD
7
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM