Webnoviny - Svet

Karhan nás zachránil, povedal Hološko

WEBNOVINY.SK

Strelec jediného slovenského gólu Miroslav Karhan (vľavo) sa teší so spoluhráčom v zápase B – skupiny valifikácie na ME 2012 medzi Slovensko – Andorra. Foto: SITA/Marián PeigerBRATISLAVA 5. júna (WEBNOVINY) – Slovenskí futbaloví reprezentanti sa zhodli, že dôležitejšie ako predvedený výkon v sobotňajšom zápase proti Andorre v B-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2012 do Poľska a na Ukrajinu (1:0), je plný bodový zisk. Jediný gól stretnutia na bratislavských Pasienkoch zaznamenal čoskoro 35-ročný veterán Miroslav Karhan, ktorý prudkou strelou pod brvno v 63. min nedal súperovmu brankárovi Josepovi Gómesovi absolútne žiadnu šancu. „V tomto zápase ma potešili len tri body, to je tak asi všetko. Mali by sme veľké problémy, keby sme s Andorrou nevyhrali. Bola by to doslova blamáž,“ povedal rekordér v počte štartov v najcennejšom drese. Karhan, ktorý uplynulú sezónu strávil v nemeckom Mainzi, strelil v 103 zápase za Slovensko štrnásty gól.

Súvisiace články:

Slovensko splnilo úlohu favorita a porazilo Andorru

Weiss spokojný iba s 3 bodmi

Weiss chválil Andorru, zo Slovákov bol sklamaný

Chýbala koncovka

Zverenci Vladimíra Weissa st. mali počas celého duelu jednoznačnú prevahu. Na podmočenom trávniku sa snažili tvoriť. Loptu mali takmer stále na kopačkách, no nedarilo sa im vo finálnej fáze. K rozvlneniu siete za súperovým brankárom im chýbal vždy ten povestný krôčik. Obrovské šance nevyužili Filip Šebo, Filip Hološko, Marek Čech či Marek Hamšík. „Andorrčania hrali obetavo, mali vynikajúceho brankára a keď sme ho aj prekonali, zastúpili ho hráči, ktorí zblokovali naše strely. Vytvorili sme si veľa gólových príležitostí. Tých čistých by som narátal aspoň osem. ´Búšili´ sme do nich od začiatku, ale nedarilo sa nám streliť gól. Všetci by sme sa mali poďakovať Mirovi Karhanovi, ktorý nás zachránil,“ povedal na margo diania na trávniku útočník Filip Hološko.

Andorrčania a defenzíva

Brankár Marián Kello ani celá defenzívny formácia Slovenska nemali v sobotňajšom zápase veľa práce. Stopéri Miroslav Karhan a Ján Ďurica bez problémov zvládali vzdušné súboje s protihráčmi. Andorrčania boli v útočnej fáze takmer bezzubí, ale ich defenzíva stála dlho na pevných nohách. „Súper bol veľmi húževnatý. Nepodarilo sa nám dať rýchlo gól, ako sme zamýšľali, preto bolo stretnutie také, že my sme útočili a Andorrčania stáli na hranici pokutového územia. Pred zápasom som hovoril, že nad takýmto súperom by sme mali vyhrať minimálne 3:0, ale teraz chvalabohu aspoň za tento gól. Hlavne, že máme tri body,“ vyhlásil stredný obranca ruského Lokomotivu Moskva Ján Ďurica.

OBRAZOM: Slovensko – Andorra 1:0

Najväčší súperi „weissovcov“ zvládli svoje sobotňajšie stretnutia

Aj po sobotňajších zápasoch zostala situácia v B-skupine nezmenená. Na čele tabuľky sú plece pri pleci trinásťbodové tímy Írska, Ruska a Slovenska. Inými slovami, najväčší súperi „weissovcov“ v boji o postup na budúcoročný kontinentálny šampionát zvládli svoje sobotňajšie stretnutia. Íri zvíťazili v Macedónsku 2:0 a Rusi zdolali doma Arménov zásluhou hetriku Romana Pavľučenka 3:1. „Keby sme dokázali zápas gólom otvoriť trochu skôr, bolo by to úplne iné. Napokon sa nám podarilo streliť aspoň ten jeden a máme tri body, čo je najdôležitejšie. Proti takým súperom, ktorí iba bránia to býva vždy ťažké. Rozhodne sa na jeseň v zápasoch proti Rusku a Írsku,“ predpovedal kapitán SR Marek Hamšík.

V septembri sa stretneme s Írskom, Arménskom. V októbri na nás čakajú Rusi a Macedónci

Slovensko čaká v bojoch o kontinentálny šampionát najbližšie duel v Írsku (2. septembra), následne futbalisti spod Tatier privítajú Arménov (6. septembra) a Rusov (7. októbra) a svoje účinkovanie v B-skupine uzavrú meraním síl na pôde Macedónska (11. októbra). Najbližšie ich preveria 10. augusta v prípravnom stretnutí v Klagenfurte domáci Rakúšania.

VIDEO: Weiss neskrýval sklamanie

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM