Krimi

Kauza Mýtnik: NAKA obvinila syna Jozefa Brhela z prania špinavých peňazí

Jozef Brhel mladší je obvinený z trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Kauza Mýtnik: NAKA obvinila syna Jozefa Brhela z prania špinavých peňazí
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v kauze Mýtnik Jozefa Brhela mladšieho, syna už obvineného Jozefa Brhela.

Jozef Brhel mladší je obvinený z trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Vyplýva to zo stanoviska Generálnej prokuratúry (GP) SR, ktoré poskytlo TASR. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

Pranie špinavých peňazí

„V kauze Mýtnik bolo dňa 27. októbra vyšetrovateľom NAKA vznesené obvinenie osobe J. B., a to pre skutok právne posúdený ako pokračovací obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Skutok mal byť spáchaný závažnejším spôsobom konania, a to organizovanou skupinou,“ spresnil hovorca GP SR Dalibor Skladan.

Polícia bližšie informácie zatiaľ neposkytuje. „V uvedenom prípade k úkonom v prípravnom konaní nie je možné poskytovať žiadne informácie,“ vysvetlil hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Podnikateľa Jozefa Brhela staršieho obvinili a zadržali v rámci januárovej policajnej akcie Mýtnik. V rámci akcie obvinili aj jeho brata Petra Brhela, exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho, bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu a konateľku IT spoločnosti Allexis Janu Rovčaninovú.

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkali trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s korupciou. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka neskôr zastavil trestné stíhanie Petra Brhela ako nedôvodné, a to pre absenciu dôkazov.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM