Rastislav Búgel Technológie

Kedysi ju používali takmer VŠETCI: Na Facebook sa vracia ZABUDNUTÁ funkcia

Najpoužívanejšia sociálna sieť na svete opäť oživuje funkciu, ktorú niektorí milovali, no ďalší nenávideli. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Kedysi ju používali takmer VŠETCI: Na Facebook sa vracia ZABUDNUTÁ funkcia
Zdroj: Unsplash.com

Spomínate si, ako ste pred rokmi mohli „štuchnúť“ svojich virtuálnych priateľov na Facebooku? Funkcia bola v minulosti populárna, no postupne sa z hlavnej ponuky sociálnej siete vytratila.

Doteraz bola ukrytá

Mnohí si mysleli, že ju z Facebooku úplne odstránili, no nebolo to tak. Prevádzkovateľ funkciu ukryl tak dokonale, že pre väčšinu používateľov už nedávalo zmysel, aby ju zložito hľadali medzi nastaveniami.

V poslednej dobe však sieť zaznamenala opätovný záujem, kedy sa „zabudnutá“ funkcia dostala do povedomia mladých, medzi ktorými sa začal šíriť návod, ako niekoho virtuálne „štuchnúť“.

Ako to funguje?

Meta (prevádzkovateľ siete) preto potichu vykonala niekoľko zmien, ktoré zjednodušili používanie tejto funkcie, ktorá patrila medzi prvé, ktoré Facebook po svojom vzniku ponúkal.

Ak chcete túto funkciu využiť, je to pomerne jednoduché. Facebook sa totiž snaží štuchnutie vrátiť do povedomia ľudí. Jednou z možností je navštíviť TÚTO stránku. Na nej uvidíte zoznam všetkých vašich priateľov, pri ktorých je hneď tlačidlo „Štuchnúť“.

Druhou novinkou je vyhľadávanie. Pokiaľ vo vyhľadávaní na Facebooku natrafíte aj na svojho priateľa, pri jeho mene uvidíte dve ikony. Jednou je „Správa“ a druhým práve „Štuchnúť“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM