han Zo Slovenska

Klus reaguje na šíriaci sa OMIKRON: Nie je dôvod na PANIKU, ale je dobré byť pripravený!

Slovensko by malo prediskutovať sprísnenie kontrol na hraniciach a ich ochranu. Pred stredajším rokovaním vlády to uviedol štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európsky záležitostí SR Martin Klus.

Ilustračný obrázok k článku Klus reaguje na šíriaci sa OMIKRON: Nie je dôvod na PANIKU, ale je dobré byť pripravený!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Slová Klusa

Tvrdí, že treba predísť úplnému zatvoreniu hraníc.

Aj keď je omikron potvrdený minimálne v desiatich krajinách Európskej únie, nie je podľa Klusa dôvod na paniku. „Je dobré byť pripravený, lepšie ako byť prekvapený. Keďže je to v schengenskom priestore, naše šance realizovať akékoľvek zásadné zmeny sú dosť obmedzené,“ povedal štátny tajomník. Zoznam krajín, pri ktorých je pre omikron povinná karanténa, prestáva mať zmysel, dodal.

„Slovensko je v tejto situácii závislé od okolitých štátov. Na ich letiská prichádzajú občania z tzv. tretích krajín,“ podotkol Klus. Treba podľa neho predísť zatváraniu hraníc, pretože to je škodlivé pre občanov aj jednotný trh Európskej únie.

Klus hovorí, že by sa malo vrátiť k trekovaniu mobilných telefónov ľudí, ktorí vracajú z problematických krajín. Efektívna by mohla byť aplikácia eKaranténa, rezort diplomacie má tiež aplikáciu Svetobežka. „Pravda je taká, že absolútne minimum občanov tieto aplikácie využíva,“ skonštatoval.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM