Zo zahraničia

Kličko: Situácia v Kyjeve je náročná, avšak pod kontrolou. Cez noc nedošlo k obetiam na životoch

Starosta Kyjeva dodal, že v priebehu dňa bude opravené potrubie na vykurovanie, ktoré bolo v stredu poškodené v dôsledku ruského ostreľovania.

Ilustračný obrázok k článku Kličko: Situácia v Kyjeve je náročná, avšak pod kontrolou. Cez noc nedošlo k obetiam na životoch
Zdroj: Instagram.com/vitaliyklitschko

Situácia v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev je „náročná, ale pod kontrolou“, povedal vo štvrtok predpoludním tamojší starosta Vitalij Kličko. Informovala o tom agentúra Reuters.

Zneškodnili ruské rakety

Kyjevský starosta dodal, že cez noc nedošlo k nijakým obetiam na životoch. Uviedol tiež, že silné výbuchy, o ktorých ráno informovali s odvolaním sa na svedkov mnohé médiá, boli spôsobené tým, že ukrajinská protivzdušná obranou zneškodnila ruské rakety.

Dodal tiež, že v priebehu dňa bude opravené potrubie na vykurovanie, ktoré bolo v stredu poškodené v dôsledku ruského ostreľovania.

Výbuchy v Kyjeve

Kyjevom otriasli v noci na štvrtok prinajmenšom štyri silné výbuchy, informovali o tom ráno mnohé médiá s odvolaním sa na výpovede a videozáznamy svedkov explózii.

Výbuchy zazneli len niekoľko hodín po tom, ako v Kyjeve hlásili inú silnú explóziu, ku ktorej došlo neďaleko ukrajinského ministerstva obrany, medzi tzv. južnou železničnou stanicou a hotelom Ibis. Budova vlakovej stanice utrpela menšie škody, železničná premávka však naďalej pokračovala. Obete ani zranených z miesta nehlásili.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM