Zo zahraničia

Kňazi si objednali PROSTITÚTA: Po prevalení orgií niekto PODPÁLIL dvere baziliky

Poľskom otriasol veľký sexuálny škandál. Kňazi si mali zavolať prostitúta. Zdá sa, že niekto zobral spravodlivosť do vlastných rúk.

Ilustračný obrázok k článku Kňazi si objednali PROSTITÚTA: Po prevalení orgií niekto PODPÁLIL dvere baziliky
Zdroj: Facebook.com/Dąbrowa Górnicza News , Pexels.com

Poľsko už niekoľko dní rieši veľký škandál tamojších cirkevných predstaviteľov. Ako informoval portál novinky.cz s odvolaním sa na poľský web wyborcza.pl, utajené orgie sa kňazom z mesta Dabrowa Górnicza neďaleko Katovíc poriadne vymkli z rúk.

Zasiahnuť musela polícia

Na večierok v budove farnosti si mali zavolať prostitúta. „Akcia organizovaná duchovnými mala čisto sexuálny charakter. Účastníci si zobrali lieky na potenciu,“ povedal jeden z ľudí oboznámených s detailmi prípadu. Akcia sa však zvrtla. Prostitút mal totiž skolabovať, a tak kňazi zavolali záchranku. Po príjazde ich však nechceli pustiť do budovy. Záchranári napokon museli na pomoc zavolať policajtov.

Hrozí im basa

Prípadom sa už zaoberá prokuratúra, ktorá zahájila trestné konanie. Kňazom za „neposkytnutie pomoci osobe, ktorá sa nachádza v bezprostrednom ohrození života, alebo spôsobenie ťažkej zdravotnej ujmy“ hrozí trojročný pobyt za mrežami. Zasiahla aj cirkev, ktorá zriadila komisiu, ktorá má vysvetliť okolnosti incidentu.

Niekto podpálil dvere baziliky

Prípad vyvolal poriadnu vlnu nevôle. Aktuálne sa zdá, že verejnosť kňazom orgie a nevpustenie záchranárov k prostitútovi v bezvedomí, len tak nezabudne.

Vo štvrtok (21. septembra) neskoro večer museli na mieste farnosti zasahovať hasiči. Ako informoval portál wiadomosci.wp.pl, niekto podpálil bočné dvere do Baziliky sv. Blahoslavenej Panny Márie Anjelskej .

Hasičom sa požiar rýchlo podarilo uhasiť a fasádu baziliky pokropili vodou. „Podľa hasičov bolo pravdepodobnou príčinou podpaľačstvo. Vyšetruje to však polícia, ktorá určí presnú príčinu požiaru,“ píše poľský server.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM