han Zo zahraničia

KOLAPS na ceste do Chorvátska: V kilometrových kolónach sa ZDRŽÍTE aj 9 hodín!

Na slovinských hraničných priechodoch s Rakúskom a Chorvátskom sa tvoria v sobotu dlhé kolóny. Cestujúci sa pri vstupe do Chorvátska zo Slovinska môžu zdržať až dve hodiny. A to nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku KOLAPS na ceste do Chorvátska: V kilometrových kolónach sa ZDRŽÍTE aj 9 hodín!
4
Galéria

Vzhľadom na prebiehajúce letné dovolenky a prázdniny v susedných krajinách hlásia na slovinských cestách zhustenú premávku. V tuneli Karavanke, ktorý sa nachádza na hraničnom priechode s Rakúskom, sa v oboch smeroch tvoria niekoľkokilometrové kolóny. Miestna polícia preto vyzýva vodičov, aby zišli z diaľnice pri meste Lesce.

TASR o tom informuje na základe správy agentúry STA.

Aj na hraniciach

Približne dve hodiny sa motoristi zdržia na hraničných priechodoch Gruškovje, Dragonja, Jelšane a Sečovlje s Chorvátskom. Na ostatných hraničných priechodoch si cestujúci počkajú približne 30 minút až hodinu. Zdržanie je pritom hlásené na výjazde aj vjazde do Slovinska.

„Zlatý“ víkend

V Chorvátsku majú takzvaný „zlatý“ víkend, ktorý nastáva na prelome júla a augusta, kedy na Jadran smerujú tisíce dovolenkárov z celej Európy. Ako informuje chorvátska polícia na Twitteri, na niektorých miestach sa tvoria až 13-kilometrové kolóny. Situáciu komplikuje aj dážď a mokré vozovky, ktoré vodičom predlžujú cestu k moru.

Vzhľadom na vrchol turistickej sezóny je upchatých okrem toho aj niekoľko ciest smerujúcich k pobrežiu.

Pre prebiehajúce práce na cestách je obmedzená doprava a tvoria sa kolóny aj na cestnom okruhu severne od Ľubľany, oznámilo slovinské diaľničné informačné centrum.

Rozdávali vodu

Ako uvádza portál cnn.iprima.cz, na niektorých hraničných prechodoch rozdávali členovia Chorvátskeho turistického združenia ľuďom v autách vodu a takisto ich informovali o tom, čo ich ešte čaká. „V Chorvátsku evidujeme niečo vyše milióna zahraničných turistov a očakávame podobný trend aj v ďalších dňoch či víkendoch,“ vyhlásil šéf tohto združenia Kristjan Staničič.

Ďalšie aktuálne témy

Diaľnice v Chorvátsku sú preplnené dovolenkármi
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM