Aktualizované ELA Správy Regióny

KOLAPS naprieč Slovenskom! Kraje paralyzujú štrajky, poľadovica a uzávery ciest, FOTO+VIDEO

Vážne dopravné nehody, silná poľadovica a štrajky. Aj toto je krutá situácia na cestách naprieč Slovenskom.

Ilustračný obrázok k článku KOLAPS naprieč Slovenskom! Kraje paralyzujú štrajky, poľadovica a uzávery ciest, FOTO+VIDEO
26
Galéria
Zdroj: TASR , Dnes24.sk

Západ

Polícia upozorňuje vodičov na úplné zablokovanie cesty na Rožňavskej ulici v hlavnom meste počas zhromaždenia autodopravcov. Blokácia potrvá približne od 10:00 do 11:00 hod, avšak s obmedzeniami treba počítať počas celého dňa.

Predpokladá sa opakovanie situácie z predchádzajúcich dní, kedy sa vďaka štrajku tvorili zápchy po celom hlavnom meste až do neskorého večera.

Štrajk autodopravcov trvá od utorka (7. 1.) v Bratislave, Košiciach aj na Orave.

Stred

Štrajk autodopravcov zasiahne aj Liptov a v teréne zasahuje maximálny počet policajtov. Dohliadajú nielen na plánovaný štrajk autodopravcov v Ružomberku, ale aj na všetkých obchádzkových ťahoch na Donovaly, Poprad aj Žilinu. Informovala o tom Polícia na svojej oficiálnej stránke na Facebooku.

“Štrajk dopravcov v Ružomberku spôsobil úplné uzavretie prieťahu mestom Ružomberok. Odporúčame vodičom, pokiaľ je to možné, aby sa úplne vyhli mestu Ružomberok," informuje polícia.

Polícia ďalej odporúča tranzitnej doprave využiť obchádzkovú trasu v smere na Banskú Bystricu cez horský priechod Čertovica v oboch smeroch. „Regionálnej doprave odporúčame obchádzku cez obce Bešeňová, Liptovská Teplá, Lisková a Likavka,“ uvádza sa v tlačovej správe.

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) vydali výstrahu 1. stupňa pred poľadovicou, ktorá sa miestami očakáva vo všetkých okresoch a platí do piatkovej polnoci.

Východ

Policajti vydali dôležitú výstrahu pre všetkých vodičov aj v okrese Poprad. „Upozorňujeme vodičov, že cesta II/534 v úseku Starý Smokovec – Poprad je z dôvodu dažďa a následnej tvorby poľadovice uzavretá v oboch smeroch. Obchádzka je možná cez obce Veľká Lomnica v okrese Kežmarok na Tatranskú Lomnicu, okres Poprad. Na mieste sú cestári,“ informujú policajti na sociálnej sieti.

Výstrahu 1. stupňa pred poľadovicou pre okres Poprad vydal aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), pričom výstraha trvá až do 10. januára do polnoci.

Následkom štrajku autodopravcov došlo okolo poludnia k čiastočnej blokácii kruhového objazdu Haniska pri Košiciach a predpoludním aj k uzavretiu cesty I/17 v košickej časti Šebastovce pre kamiónovú dopravu. Informuje o tom košická krajská polícia na sociálnej sieti.

Premávka v časti Šebastovce je riadená svetelnou signalizáciou. Cesta E58 od Rožňavy po košickú Šacu je prejazdná bez obmedzení napriek jej avizovanému zablokovaniu štrajkujúcimi autodopravcami.

Cestu v smere zo Zdoby do obce Košická Polianka v okrese Košice-okolie vo štvrtok okolo poludnia uzatvorili, kým tadiaľ neprejde sypač. Obmedzenie zjazdnosti je aj v okolí Spišskej Novej Vsi, Gelnice, Rožňavy, Michaloviec, Trebišova a okresu Košice-okolie, kde dážď primŕza na vozovkách. TASR o tom informovala hovorkyňa Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková.

„Na cestách Košického kraja ďalej prší alebo mrholí a tvorí sa lokálna poľadovica. Na cestách sú stále cestári, ktorí opakovane posýpajú vozovky posypovým materiálom. Keďže prší, po čase sa tento posypový materiál zmýva z ciest,“ uviedla. Vodičov zároveň žiada o trpezlivosť a zvýšenú opatrnosť za volantom.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM