MI Politika

Kollár chce schladiť horúce hlavy: Prestaňte sa chovať ako deti na pieskovisku!

Koaličná strana Sme rodina sa zatiaľ nepridala na žiadnu stranu sporu o rekonštrukciu vlády. Boris Kollár chce rozhádaných partnerov uzmieriť.

Ilustračný obrázok k článku Kollár chce schladiť horúce hlavy: Prestaňte sa chovať ako deti na pieskovisku!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V koalícii je doslova oheň na streche. Predseda SaS Richard Sulík otvorene žiada rekonštrukciu vlády a hovorí aj o možnej výmene premiéra. Pridáva sa k nemu aj šéfka Za ľudí Veronika Remišová a v stredu spolu prediskutujú situáciu aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Predseda Sme rodina Boris Kollár chce horúce hlavy schladiť.

Kollár chce rokovať

Rok od svojho vzniku čelí vládna koalícia vážnej kríze, ktorá sa môže skončiť aj jej pádom. Richard Sulík síce odmieta predčasné voľby, ale chce sa baviť o výmene premiéra a rekonštrukcii celej vlády, čo môže znamenať jej koniec.

„Sme rodina si nikdy nič neodkazovala cez Facebook, nepísali sme na koaličných partnerov statusy. Bohužiaľ, máme dvoch partnerov, ktorí na seba už desať mesiacov útočia a vytvárajú chaos. Teraz sa pridala aj tretia strana,“ vyhlásil Boris Kollár pred novinármi.

Dodal, že toto nie je jeho štýl politiky. Z jeho vyjadrenia je jasné, že sa nechce postaviť na žiadnu stranu tohto hodnotového konfliktu a rád by si osvojil úlohu zmierovateľa. Preto svojim rozhádaným kolegom poslal odkaz.

„Vážení koaliční partneri! Prosím, prestaňte sa chovať ako malé deti na pieskovisku. Vráťme sa k tomu, prečo táto koalícia vznikla, a to je napĺňanie programu, pre ktorý nás ľudia volili,“ vyhlásil B. Kollár.

Dodal, že takéto hádky nemajú víťazov, len porazených. Preto pozýva všetkých koaličných partnerov k rokovaciemu stolu do národnej rady v stredu podvečer, aby si svoje vzájomné spory vydiskutovali.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM