han Politika

Kollár NALOŽIL Blanárovi: Keď vládnete, PCHÁTE sa Američanom do zadku, inak sú najhorší

Skočili do seba! Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) sa v politickej debate pochytil s podpredsedom parlamentu Jurajom Blanárom (Smer-SD).

Ilustračný obrázok k článku Kollár NALOŽIL Blanárovi: Keď vládnete, PCHÁTE sa Američanom do zadku, inak sú najhorší
Zdroj: Reprofoto TA3

V nedeľnej diskusnej relácii V politike na TA3, sa debatovalo na rôzne témy. Na záver prišla aj tá o obrannej zmluve s USA. Okrem slovnej prestrelky zaujal aj Kollárov smiech.

Blanár „trepe“

Politici sa bavili aj o obrannej dohode so Spojenými štátmi americkými. Blanár vyhlásil, že ide o nepotrebnú a nebezpečnú zmluvu. Hrozbu vidí vo vojenských základniach, jadrových zbraniach i v prítomnosti cudzích vojsk. „Sme riadny člen NATO, nie je potrebné, aby tu prišla cudzia armáda,“ skonštatoval Blanár.

Kollár reagoval, že opozícia „trepe a zavádza“ ľudí. Smer-SD, keď v minulosti vládol, podľa predsedu parlamentu takúto zmluvu už pripravil, rovnako aj nakupoval americké vojenské vrtuľníky i stíhačky. „Keď Smer vládol, tak už túto zmluvu pripravil. Ona sa tu nenarodila teraz. Vtedy nakupovali stíhačky F-16 za dve miliardy. Už pri podpise tej zmluvy je dané, že sa o stíhačky budú starať americkí vojaci. Takisto ako tu máme ruských vojakov, ktorí sa starajú o stíhačky Mig,“ povedal Kollár.

Potom sa dvojica „pochytila“ na tom, ktorý z nich má zmluvu lepšie naštudovanú. Následne však Kollár takto zareagoval: „Keď oni vládnu, pchajú sa Američanom do zadku, ale keď nevládnu, tak sú Američania tí najhorší.“

Predseda parlamentu následne uviedol, že nemá problém, aby na Slovensko prišli českí či litovskí vojaci pomáhať na hranice zvládať prípadnú migračnú vlnu z Ukrajiny.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM