Zo Slovenska

Končíte strednú školu a chcete sa vzdelávať? Kam na vysokú vás usmerní

Kam na vysokú je celoslovenským podujatím určeným najmä stredoškolákom. Prvé už odštartovalo v Trnave a postupne sa predstaví v ďalších mestách.

Ilustračný obrázok k článku Končíte strednú školu a chcete sa vzdelávať? Kam na vysokú vás usmerní
Zdroj: TASR

Výstava Kam na vysokú sa postupne predstaví v Trenčíne, Žiline, Banskej Bystrici, Prešove a Košiciach, záujemcom o vysokoškolské štúdium prináša možnosť zoznámiť sa s možnosťou štúdia na 20 univerzitách a vysokých školách na Slovensku i v zahraničí.

Najväčší záujem zúčastniť majú aj v tomto ročníku študenti končiacich ročníkov stredných škôl, zaujímavá je však aj pre tých, ktorí sa na vysokoškolské štúdium odhodlali vo vyššom veku.

„Získať informácie sem prichádzajú napríklad ľudia, ktorí si potrebujú rozšíriť vzdelanie popri práci pre svoj kariérny rast, alebo sa rozhodli zmeniť svoju profesiu,“ uviedol Miroslav Koleník zo spoločnosti Národné kariérne centrum, ktorá je organizátorom výstavy a má ambíciu osloviť dovedna okolo 10-tisíc mladých ľudí a ich rodičov.

Zastúpenie na podujatí majú tradične školy so zameraním na technické, humanitné aj ekonomické odbory. V programe trnavskej akcie sú aj diskusie za okrúhlym stolom a prezentácie univerzít nielen so sídlom v Trnave – Trnavskej univerzity, Univerzity sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechno­logickej fakulty Slovenskej technickej univerzity, ale aj zo Žiliny, Nitry, Bratislavy, Košíc, Trenčína, avšak tiež zo Zlína a Prahy.

Predstavujú sa rovnako aj spoločnosti ako trnavské BOGE Elastmetall Slovakia, a.s., ZF Slovakia, a.s., Bekaert, a.s. Hlohovec, či ďalšie mimo regiónu.

Viac informácií a zoznam vysokých škôl a univerzít, ktoré sa predstavia v jednotlivých mestách, je na internetovej stránke kamnavysoku.sk.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM