han Šport Hokej

KONEČNE aj v Rusku dostali rozum: Hokejová KHL je definitívne mimo hry!

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) rozhodlo vzhľadom k vývoju pandémie nového koronavírusu o zrušení zvyšku sezóny.

Ilustračný obrázok k článku KONEČNE aj v Rusku dostali rozum: Hokejová KHL je definitívne mimo hry!
Zdroj: www.profile.ru

Gagarinov pohár určený víťazovi súťaže nespozná svojho majiteľa. V tomto smere sa tak vedenie ligy inšpirovalo viacerými súťažami po svete, a nie ako v našej Tipsport Lige, kde titul dostala Banská Bystrica.

Play-off je odpískané

V KHL nedohrajú rozbehnutú vyraďovačku, vedenie súťaže predčasne ukončilo sezónu pred štartom semifinále konferencií.

„Bohužiaľ, musíme ukončiť sezónu pred jej dohratím. Nebolo to jednoduché rozhodnutie. Som si istý, že fanúšikovia, rovnako ako my, by radi videli pokračovanie bojov o Gagarinov pohár. V tejto chvíli je však zdravie hráčov a ich blízkych, zamestnancov klubov, štadiónov a fanúšikov na prvom mieste,“ uviedol pre web KHL prezident súťaže Alexej Morozov.

KHL išla ďalej

Už pred týždňom predĺžila liga prerušenie súťaže minimálne do 10. apríla. Pôvodne uvažovala, že sezónu dohrá v júni alebo v júli, napokon od tejto myšlienky ustúpila. Rozhodnutím o definitívnom stopnutí ročníka sa pridala k ostatným európskym ligám, ktoré už dávnejšie ukončili sezónu.

Niektoré tímy skončili sami od seba

Ešte pred stredajším verdiktom odstúpili z play-off fínsky Jokerit Helsinki a Barys Nursultan z Kazachstanu. Spomedzi účastníkov druhého kola zostalo v hre šesť ruských mužstiev: Ak Bars Kazaň, Salavat Julajev Ufa, Sibir Novosibirsk, CSKA Moskva, Dinamo Moskva a SKA Petrohrad. „Niekoľko klubov odmietlo pokračovať v play-off. Ďalšie problémy by vznikli návratom zahraničných hráčov na ruské územie. Toto všetko by malo vplyv na atraktivitu súťaže. Hrať play-off bez klubov, ktoré získali právo bojovať o Gagarinov pohár, by bolo porušením športových princípov,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení KHL. V ďalších dňoch by mala zasadnúť Rada riaditeľov, ktorá určí formát ďalšej sezóny a počet jej účastníkov. Následne začne liga pripravovať kalendár na ročník 2020/2021.

Šiesti Slováci v hre

V skončenej sezóne sa v nadnárodnej súťaži predstavili šiesti slovenskí hokejisti. Obranca Michal Čajkovský sa prebojoval s Dinamom Moskva do 2. kola play-off, jeho tím v 1. kole vyradil mestského rivala Spartak s brankárom Júliusom Hudáčkom. Do play off nepostúpili Severstaľ Čerepovec s Adamom Liškom, Dinamo Riga s Marekom Ďalogom, Červená hviezda Kchun-lun s Dávidom Bondrom a Admiral Vladivostok s Martinom Bakošom.

Chceli hrať

Kým niektorí hráči ešte pred odložením a následným zrušením súťaže vyzývali kompetentných, aby konali, iní hokejisti, prevažne z Ruska, sa bilo do pŕs, že to nič nie je. Dokonca počas zápasov boli v hľadiskách tisíce fanúšikov…

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM