Rastislav Búgel Zo zahraničia

Koniec mama hotela! 40-roční synovia sa MUSIA odsťahovať, rozhodol o tom súd

Nešťastná matka sa obrátila na súd. Ten rozhodol, že jej dvaja synovia sa musia urýchlene vysťahovať.

Ilustračný obrázok k článku Koniec mama hotela! 40-roční synovia sa MUSIA odsťahovať, rozhodol o tom súd
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

Dvaja muži (40 a 42 rokov) aj napriek svojmu vysokému veku stále žili pod jednou strechou so svojou 75-ročnou matkou v meste Pavia na severe Talianska. Tej jedného dňa pretiekol pohár trpezlivosti a obrátila sa na súd. Upozornil na to portál novinky.cz.

Odsťahovať sa nechceli

Matka podľa talianskych médií opakovane na synov naliehala, aby si našli vlastné bývanie. Výsledok to však neprinieslo. Zašlo to až tak ďaleko, že na potomkov napokon podala žalobu.

V žalobe uviedla, že synovia dokonca neprispievajú na spoločnú domácnosť a ani sa nepodieľajú na upratovaní a ďalších domácich prácach.

Rozhodol až súd

Sudkyňa dala matke za pravdu. Podľa nej právo synov bývať u matky v jej dome nie je ospravedlniteľné vzhľadom k ich veku. „Podľa súdu totiž v talianskom práve nie je žiadne ustanovenie, ktoré by dávalo plnoletému potomkovi právo bývať v dome svojich rodičov bez ich súhlasu,“ píše portál.

Obaja muži sa majú podľa rozhodnutia súdu vysťahovať najneskôr do dvoch mesiacov.

Server pripomína, že podobné rodinné spory nie sú v Taliansku ničím výnimočným. Potomkovia tam „vylietajú“ z rodinného hniezda priemerne vo veku 30 rokov. Neskôr odchádzajú muži (približne ako 31-roční). Ženy sa sťahujú v priemere ako 29-ročné. Priemer Európskej únie je pritom 26,4 roku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM