Rôzne Zo Slovenska

Kontroverznú chatu z Pustého hradu premiestnili. Teraz poslúži turistom

O existenciu chatky na Pustom hrade sa dlho sporili jej správcovia - občianske združenie Priaznivci Pustého hradu, mestskí poslanci i pamiatkari.

Ilustračný obrázok k článku Kontroverznú chatu z Pustého hradu premiestnili. Teraz poslúži turistom
24
Galéria
Zdroj: TASR

Kontroverzná chata na Pustom hrade, ktorá celé desaťročie vyvolávala spory v mestskom parlamente vo Zvolene a ktorú predvlani po peripetiách odstránili z areálu kultúrnej pamiatky, bude slúžiť ako ubytovňa pre turistov.

„Chatku sme rozobrali a opäť postavili asi jeden a pol kilometra od areálu Pustého hradu v lokalite Hrabiny,“ povedal riaditeľ mestských lesov Ivan Gallo.

O existenciu chatky na Pustom hrade sa dlho sporili jej správcovia – občianske združenie Priaznivci Pustého hradu, mestskí poslanci i pamiatkari. Kým členovia združenia ju chceli na hrade zachovať aspoň do skončenia archeologických prác, pamiatkari hovorili, že takáto stavba do areálu národnej kultúrnej pamiatky nepatrí. Chata sa navyše stala predmetom politického boja medzi vedením mesta a niektorými zvolenskými poslancami.

Priaznivci Pustého hradu sa nakoniec rozhodli, že chatku do konca roku 2016 rozoberú. Vyriešili to tak, že ju predali za symbolické jedno euro Lesnému podniku mesta Zvolen. Ten sa pri kúpe zaviazal chatu odstrániť.

Pozrite si v priloženej fotogalérii krásne výhľady z Pustého hradu pred západom slnka!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Úchvatné výhľady z Pustého hradu krátko pred západom slnka
24
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM