Milan Hanzel Tenis

Koronavírus: Aj osud tenistov sa naplnil. Dostali tri mesiace "prázdnin"!

Asociácia profesionálneho tenisu (ATP) a Ženská tenisová asociácia (WTA) zrušili všetky turnaje až do 7. júna.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Aj osud tenistov sa naplnil. Dostali tri mesiace "prázdnin"!
Zdroj: pixabay.com

Dôvodom je pandémia koronavírusu. Obe organizácie o tom informovali spoločne v stredu na svojich oficiálnych internetových stránkach.

„Profesionálna tenisová sezóna je teraz pozastavená do 7. júna vrátane seriálov ATP Challenger Tour a ITF World Tennis Tour. V tomto momente sa turnaje, ktoré sa začínajú od 8. júna, budú konať podľa zverejneného harmonogramu,“ píše sa v spoločnom vyhlásení ATP a WTA.

Ktoré turnaje vypadnú?

V plánovaných termínoch sa tak nebudú konať spoločné turnaje mužov a žien v Madride a Ríme a ďalšie podujatia WTA v Štrasburgu a Rabate a ATP v Mníchove, Estorile, Ženeve a Lyone. Obe organizácie dočasne zmrazia svoje rebríčky.

Antuka je mimo hry

Stredajšie rozhodnutie tak prerušilo celú plánovanú antukovú sezónu. Už v utorok oznámili organizátori Roland Garros, že ho preložili z pôvodného termínu na 20. septembra až 4. októbra. Je to prvý grandslamový turnaj, ktorý ovplyvnila nová pandémia.

Čo bude s grandslamom?

Ďalší na programe je Wimbledon naplánovaný na 29. júna až 12. júla. Nad zmenou termínu uvažujú aj organizátori US Open, ktorý sa má v New Yorku hrať od 31. augusta do 13. septembra. Roland Garros sa má pritom podľa nového termínu začať len týždeň po US Open.

Vedenie WTA v uplynulých dňoch zrušilo podujatia v Miami, Charlestone, Bogote, Stuttgarte, Istanbule a v Prahe a predbežne prerušilo sezónu do 2. mája. ATP doteraz zrušila všetky turnaje do 20. apríla vrátane Indian Wells. Po strede sa pauza posunula až na 7. júna.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM