han Futbal

Koronavírus: Panika medzi profesionálnymi futbalistami? Ďalšie hviezdy sú nakazené!

Ani futbalisti, ktorí behajú po trávnikoch tých najlepších líg, sa nevyhli šíriacemu sa vírusu. Hneď niekoľko z nich je už v karanténe! O koho ide?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Panika medzi profesionálnymi futbalistami? Ďalšie hviezdy sú nakazené!
Zdroj: instagram

Predvčerom sa do sveta dostala správa o tom, že obranca talianskeho Juventusu Turín, Daniele Rugani, mal pozitívny test na koronavírus.

Ronaldo v karanréne

Keďže jeho spoluhráčom je aj slávny portugalský špílmacher Cristiano Ronaldo, okamžite mu lekári tiež nariadili karanténu. On však bol v rodnej Madeire, kde sa jeho mama zotavuje z mŕtvice, tak mu zakázali sa odtiaľ „pohnúť“. V domácej karanténe sa ocitlo až 121 činovníkov futbalového klubu.

Prerušené súťaze

V Európe sa okamžite postavili k nákaze čelom a prerušili ligy. Podľa španielskeho periodika Marca preruší Európska futbalová únia (UEFA) program Ligy majstrov aj Európskej ligy. Už skôr pre šírenie koronavírusu odložili niekoľko duelov EL, vo štvrtok sa objavili informácie o karanténe hráčov Realu Madrid, ktorí mohli prísť do kontaktu s nakazenou osobou. Ligy stopli aj v Dánsku, Česku, Slovensku, atď.

Prišlo aj na Anglicko

Strašiak nového koronavírusu zasiahol aj anglickú futbalovú Premier League. Tréner Leicesteru City Brendan Rodgers priznal na štvrtkovej tlačovej konferencii, že viacerí hráči jeho tímu vykazujú symptómy vírusu, spôsobujúceho ochorenie COVID-19. „Okamžite sme prijali opatrenia a títo hráči momentálne nie sú z preventívnych dôvodov v kontakte s ostatnými,“ uviedol Rogers. Neprezradil presne, o koho ide.

Aj kouč Arsenalu

Tréner anglického futbalového klubu Arsenal Londýn Mikel Arteta mal pozitívny test na nový koronavírus. Klub uzatvoril tréningový komplex a celý A-tím i ďalší členovia organizácie sú v domácej karanténe. „Je to skutočne sklamanie, ale na test som išiel po tom, čo som sa cítil zle. Vrátim sa do práce, hneď ako mi to dovolia,“ citoval klub svojho trénera.

Už aj Mendy

Okrem hráčov Arsenalu je v domácej karanténe aj obranca Manchestru City Benjamin Mendy, ktorý nenastúpi v sobotu na duel proti Burnley. Dôvodom je, že člena jeho rodiny hospitalizovali s respiračnými problémami a on sa následne dobrovoľne izoloval.

Chelsea je tiež v tom

Anglický futbalista Callum Hudson-Odoi mal pozitívny test na nový koronavírus. V stanovisku to potvrdil jeho klub FC Chelsea. Je to druhý potvrdený prípad nákazy v Premier League. U devätnásťročného stredopoliara sa objavili symptómy v pondelok ráno, ochorenie COVID-19 potvrdili testy vo štvrtok večer. Medzitým z bezpečnostných dôvodov nebol v tréningovom centre, napriek tomu sa „Blues“ rozhodli preventívne uzavrieť časť svojich priestorov. Každá osoba, ktorá s hráčom prišla do kontaktu pôjde do karantény, informovala Chelsea na svojom webe.

View this post on Instagram

Mask on 🥶🤙🏿

A post shared by Benjamin Mendy (@benmendy23) on

View this post on Instagram

LaLiga has released a statement to announce that it has suspended all top-flight and second-tier games: 'Given the circumstances that have come to light this morning, such as the quarantine put in place at Real Madrid and possible positive cases at other clubs, LaLiga has decided to continue with the next phase of the protocol of action against COVID-19. In accordance with measures established in the Royal Decree 664/1997 of May 12, it has been agreed that the competition will be suspended for the next two matchdays. This decision will be reevaluated after the completion of the quarantines undertaken at the affected clubs and other possible situations that may arise. As the organiser of the competition, LaLiga has communicated the decision to the RFEF (Spanish Football Federation) the CSD (High Court of Sport) and the clubs'. - LaLiga ha anunciado que suspende la competición en Primera y Segunda División mediante el siguiente comunicado: “Ante las circunstancias conocidas esta mañana, referidas a la cuarentena establecida en el Real Madrid y los posibles positivos en jugadores de otros clubes, LaLiga considera que se dan ya las circustancias para que se siga con la siguiente fase del protocolo de actuación contra el COVID- 19. En consecuencia, de acuerdo con las medidas establecidas en el Real Decreto 664/1997 de 12 de mayo, acuerda la suspensión, al menos, de las dos próximas jornadas. Dicha decisión será reevaluada tras la finalización de las cuarentenas decretadas en los clubes afectados y de otras posibles situaciones que pudieran darse. LaLiga, como organizadora de la competición, ha procedido a comunicarlo a la RFEF, al CSD y a los clubes”. #RealMadrid

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid) on

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM