Milan Hanzel Šport

Koronavírus: Sumár zákazu športových akcií na Slovensku: TIETO čísla hovoria jasnou a smutnou rečou

Ústredný krízový štáb SR vydal v pondelok nariadenie okamžitého zákazu usporiadania všetkých športových podujatí v krajine, predbežne na dva týždne.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Sumár zákazu športových akcií na Slovensku: TIETO čísla hovoria jasnou a smutnou rečou
Zdroj: TASR

Dosluhujúci predseda vlády Peter Pellegrini o tom informoval po skončení štvorhodinového zasadnutia štábu.

Najviac trpí hokej

Tento zákaz je súčasť celoplošného opatrenia určeného pre ústredné orgány štátnej správy, miestnej samosprávy a verejnej správy. Na 14 dní platí pre organizovanie akýchkoľvek verejných podujatí. Situácia sa bolestne dotýka najmä najvyššej hokejovej súťaže, ktorej vrcholila nadstavbová časť. V Tipsport lige boli tento týždeň na programe zostávajúce tri kolá pred play-off.

Koho sa to ešte dotkne?

Celkovo len tento týždeň sa výluka športových akcií dotkne 44 zápasov najvyšších súťaží najvýznamnejších kolektívnych odvetví. Ide až o 18 zrušených hokejových súbojov končiacej sa nadstavbovej časti, pričom najvyššia futbalová súťaž Fortuna liga mala naopak na programe cez víkend kompletné 6-zápasové prvé kolo nadstavbovej fázy.

Postihnuté sú aj volejbalové vyraďovačky a hádzanárske i basketbalové základné časti, pričom v dvoch ligách ide aj o dve dohrávky. Tipsport ligu situácia postihla najviac nielen pre najhustejší program, ale aj z hľadiska play off, ktorá mala odštartovať v stredu budúceho týždňa s každodenným programom zápasov sérií prvého kola. Úvod vyraďovačky mali absolvovať od stredy 18. marca aj basketbalistky.

Aj iné športy majú zákaz

Zrušené sú tento týždeň tiež štart play off florbalistov a turnaj Final Four hádzanárskeho SP mužov i žien. Ďalej domáce šampionáty v behu na lyžiach, strelectve zo vzduchových zbraní, v atletických viacbojoch a v squashi. Na budúci týždeň MSR v pretláčaní rukou, zrušená je aj tradičná Dudinská päťdesiatka v chôdzi. Všetky menované podujatia sa zrušili v 29 slovenských mestách.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM