Aktualizované Milan Hanzel Šport Hokej

Koronavírus: Zástupcovia klubov rozhodli: KONIEC hokeja na Slovensku!

Najhorší scenár sa naplnil! Najvyššia hokejová súťaž na Slovensku sa v sezóne 2019/20 nedohrá.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Zástupcovia klubov rozhodli: KONIEC hokeja na Slovensku!
Zdroj: instagram

Zástupcovia klubov Tipsport Ligy na svojom stredajšom zasadnutí vo Zvolene rozhodli o jej predčasnom ukončení.

Nenechali nič na náhodu

Pristúpili k tomu pre šíriacu sa koronavírusovú infekciu a na základe pondelkového rozhodnutia Ústredného krízového štábu SR, ktorý predbežne na dva týždne zakázal usporiadanie všetkých športových podujatí v krajine.

Už ani zápas

Predstavitelia klubov spoločne so šéfom Pro-Hokeja Richardom Lintnerom sa dohodli, že zostávajúce kolá nadstavbovej časti a ani play-off už tímy neodohrajú. Ročník 2019/2020 tak nebude poznať majstra.

Týka sa to aj iných súťaží

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) už predtým odložil na neurčito zápasy najvyššej súťaže Tipsport Ligy, Slovenskej hokejovej ligy (SHL), extraligy žien a juniorov a ďalších súťaží. K tomuto kroku pristúpil vzhľadom na 14-dňový zákaz organizovania akýchkoľvek verejných športových či kultúrnych podujatí na slovenskom území pre šíriaci sa koronavírus.

View this post on Instagram

😪

A post shared by HKM ZVOLEN official (@hkmzvolen) on

View this post on Instagram

#hknitra #tipsportliga #oznam #koronavirus Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) a riadiace orgány súťaží v súlade s oznámením Ústredného krízového štábu zo dňa 9.3.2020 v súvislosti s rizikom prenosu koronavírusu (COVID-19) prijali nasledovné rozhodnutia: Riadiace orgány súťaží SZĽH v súlade s oznámením Ústredného krízového štábu zo dňa 9.3.2020 vydávajú podľa čl. 4.2.5.4 SP SZĽH rozhodnutie, že zápasy v súťažiach Tipsportligy, Slovenskej hokejovej ligy, 2. ligy seniorov, Extraligy žien, Extraligy juniorov, Extraligy dorastu, 1. ligy juniorov, 1. ligy dorastu, Ligy kadetov, Ligy st. žiakov 8., 7., Ligy ml. žiakov 6., 5.; ďalej turnaje prípraviek HP 3. a HP 4., ako aj všetky naplánované priateľské zápasy v ľadovom hokeji na území SR v termíne od 10. do 23. marca 2020 vrátane, sa v tomto období nebudú hrať a odkladajú sa na neurčito. SZĽH situáciu ďalej monitoruje a bude priebežne reagovať. SZĽH bude o svojich ďalších rozhodnutiach bezodkladne informovať prostredníctvom svojho webového sídla a sociálnych sietí.

A post shared by HK Nitra (@hk_nitra_official) on

Hokejová súťaž ohlásila koniec sezóny.
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Kto bude majster?

Ligová rada SZĽH vo štvrtok rozhodne, či a na základe čoho bude známy majster. „Všetci sme išli na toto stretnutie s cieľom nájsť riešenia ako ligu dohrať. Zaoberali sme sa úvahou, že ak by sme dlhšie čakali, či by nám okolnosti umožňovali nejakým skráteným formátom ligu dokončiť. No ako diskusia pokračovala, každým ďalším príspevkom sme dospeli k tomu, že táto úvaha je nerealizovateľná. Dospeli sme k záveru, že v súčasnosti nie je možné dohrať súťaž žiadnym realizovateľným formátom. Či už z obchodnej, alebo logistickej stránky, je to nereálne. V tomto sa zhodli všetci zástupcovia,“ uviedol Lintner.

Hráči poslali list

Hráčska asociácia SIHPA ešte pred zasadnutím apelovala prostredníctvom listu na vedenie SZĽH a spoločnosť Pro-Hokej, aby nepristúpili k úplnému zrušeniu súťaží. „Takýto krok by bol zásadným zásahom do práv hráčov, nakoľko by hrozilo, že hráči nedostanú odmeny tak, ako sa s klubmi dohodli v hráčskych zmluvách,“ uviedla SIHPA.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM