Krimi

Kotleba odmieta obžalobu a kritizuje súd: Za čo mám byť vlastne potrestaný?

Kotleba čelí obžalobe v kauze kontroverzných šekov. V záverečnej reči sa pýtal, čoho sa dopustil.

Ilustračný obrázok k článku Kotleba odmieta obžalobu a kritizuje súd: Za čo mám byť vlastne potrestaný?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Predseda ĽSNS Marian Kotleba odmieta, že by mal byť obžalovaný zo zločinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd. „Pokladám konanie a aj obžalobu za vykonštruované. Právna kvalifikácia, čoho som sa mal dopustiť, neexistuje,“ uviedol Kotleba vo svojej záverečnej reči na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku.

Zaujatosť súdu

Zároveň skritizoval údajnú zaujatosť súdu a orgánov činných v trestnom konaní a skutočnosť, že počas pojednávaní nebol predložený ako dôkaz kontroverzný šek so sumou na 1 488, čo je podľa znalcov známou neonacistickou šifrou. Kotleba čelí obžalobe v kauze kontroverzných šekov. V záverečnej reči sa pýtal, čoho sa dopustil. „Za čo mám byť vlastne potrestaný?“ dopytoval sa Kotleba. Očakáva sa, že po jeho záverečnej reči sudkyňa ŠTS Ružena Sabová pristúpi k vyhláseniu verdiktu.

Pred Kotlebovou záverečnou rečou Sabová prerušila reč obhajcu Petra Kupku. To Kotlebova obhajoba označila za zásah do Kotlebových základných práv. Kupka okrem iného v prejave menoval množstvo predmetov, ktoré sa predávajú za sumu 14,88 a 1 488. Išlo o rozličné textilné predmety, elektrotechniku a darčekové predmety.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM