ELA Magazín Cestovanie

KRACH českej cestovky! Klienti prídu o dovolenky, problémy má mať aj SLOVENSKÁ pobočka

Pandémia a zrejme aj zlá finančná situácia v turizme položila na kolená ďalšiu českú cestovnú kanceláriu.

Ilustračný obrázok k článku KRACH českej cestovky! Klienti prídu o dovolenky, problémy má mať aj SLOVENSKÁ pobočka
Zdroj: TASR/AP

Na Slovensku skrachovalo už približne 20 cestovných kancelárií. Chlebíček z oblasti turizmu ale bol najťažší v posledných dvoch rokoch, keď insolventnosť ohlásili v pandémii ďalšie značky na trhu.

Krátko pred koncom roka 2020 sa zlú správu dozvedeli klienti cestovnej kancelárie Firo-tour, ktorá pôsobila na slovenskom trhu dve desaťročia. V októbri 2021 vyhlásila úpadok aj česká CK Pantour, teraz prišla na ranu ďalšia.

Prídu o dovolenku

Ako informuje TV Nova, na krajskom súde v Brne leží návrh na insolvenčné konanie CK Fantasy Travel, ktorá neuzavrela zákonné poistenie

„Nepodarilo sa nám uzatvoriť nové zákonné poistenie pre našu CK pre prípad úpadku, ktoré je nevyhnutné pre prevádzkovanie cestovnej kancelárie. Dôvodom je dlhodobý dopad pandémie covidu na cestovný ruch. Z dôvodu neuzavretia poistenia pre CK nemôžeme naďalej pokračovať v činnosti cestovnej kancelárie,“ uviedla spoločnosť na svojom webe.

Klienti, ktorí si v českej cestovke kúpili dovolenku, môžu na ňu zabudnúť. Klienti Fantasy Travel, ktorí sú už v zahraničí, sa vraj nemusia ničoho obávať. Dovolenku ukončia v termíne a majú zaistený aj návrat do Česka. Peniaze bude firma vracať z poistenia proti úpadku.

Problémy má mať aj jej slovenská pobočka. Uvidia klienti peniaze? Článok pokračuje na ďalšej strane.

Prečítajte si aj:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM