han Správy Zo Slovenska

Krajniak: Mor v Trnave porazili MODLITBY a stal sa zázrak. Pomôže nám otvorenie KOSTOLOV?

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) sa pohráva s myšlienkou otvoriť kostoly. Dokonca dáva príklad z 18. storočia, kedy to pomohlo zažehnať mor!

Ilustračný obrázok k článku Krajniak: Mor v Trnave porazili MODLITBY a stal sa zázrak. Pomôže nám otvorenie KOSTOLOV?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Od prvého dňa roku 2021 je zakázané otvoriť kostoly pre verejnosť. Takýto stav platí na území Slovenska už druhý mesiac, s čím sa zrejme nechce zmieriť minister Krajniak. Na sociálnej sieti dáva na zváženie, či by práve modlenie v kostoloch nepomohlo pandémiu koronavírusu zastaviť.

Iný uhol pohľadu

„Je možné, že sa teraz na mňa spustí vlna internetového a mediálneho hejtu. Napriek tomu verím, že veľa ľudí bude mať záujem aj o iný uhol pohľadu na súčasnú situáciu a ochranou nášho zdravia a životov. V našich životoch sa dejú veci, ktoré sú logické a vedecky vysvetliteľné. Ale dejú sa aj veci, ktoré nedávajú vedeckú logiku, a predsa sú v našich životoch rovnako reálne a môžu nám pomôcť,“ píše Krajniak v úvode rozsiahleho príspevku na Facebooku.

Duchovná pomoc

Minister sa opiera o žiadostí starších ľudí, ktorí žiadajú o duchovnú pomoc čoraz častejšie. „Začal som sa zaujímať a pýtal som sa v nemocniciach, či nemajú podobnú skúsenosť s duchovnou službou. Dostal som viaceré potvrdenia takejto skúsenosti. Nie, nemám k dispozícii žiadnu vedeckú štúdiu a dôkazy. Asi sa ale môžeme zhodnúť na tom, že duchovná služba a modlitba ľuďom uškodiť nemôže. A vyzerá to tak, že viacerým ľuďom zjavne pomáha,“ dodáva Milan Krajniak.

„Duchovný svet je rovnako reálny ako ten viditeľný, v ktorom žijeme. Nijako tieto svoje skúsenosti iným ľuďom nenanucujem, ale rád sa o ne podelím s tými, ktorí majú záujem. Som veľmi racionálny človek a na základe vlastných skúseností som presvedčený, že viera v Boha a rozum sa nevylučujú, ale dopĺňajú,“ vysvetľuje politik.

Príklad z roku 1710

Argumentom na lepšie pochopenie pre neveriacich má byť príklad z histórie. „V roku 1710 koncom jari zasiahol mesto Trnava mor. Prvá obeť bola zaznamenaná 19. júna 1710. Nasledovali mesiace tvrdého lockdownu, ale nepomáhali. V novembri 1710 bola Trnava stále “zavretá”, ale mor sa šíril ďalej. Zúfalí občania sa rozhodli v spoločnej modlitbe prosiť o pomoc Pannu Máriu. 21. novembra 1710 sa celé mesto zhromaždilo v Dóme sv. Mikuláša. Potom po modlitbách v procesii obišli námestie a Trojičný stĺp a za hlaholu všetkých zvonov v meste sa vrátili naspäť. A stal sa zázrak. Od toho momentu mor skončil. Od toho momentu už v Trnave nikto na mor nezomrel,“ napísal ešte minister.

Podpora Záborskej

Otváranie kostolov sa zjavne páči aj poslankyni Anne Záborskej, ktorá Krajniaka podporila. „Ďakujem Milan Krajniak za tieto slová. Pribúdajú dobré argumenty za otvorenie našich chrámov pre verejné bohoslužby za dodržania prísnych protiepidemio­logických opatrení. Hovorme o nich a diskutujme o ďalších krokoch. Dúfam, že sa stretneme už čoskoro na spoločnej bohoslužbe,“ zverejnila Záborský status na sociálnej sieti.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

DÁVAM NA ZVÁŽENIE: ČO AK OTVORENIE KOSTOLOV MÔŽE POMÔCŤ? Je možné, že sa teraz na mňa spustí vlna internetového a...

Posted by Milan Krajniak on Sunday, February 21, 2021

Ďakujem Milan Krajniak za tieto slová. Pribúdajú dobré argumenty za otvorenie našich chrámov pre verejné bohoslužby za...

Posted by Anna Zaborska - Kresťanská únia on Sunday, February 21, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM