MI Politika

Krajniak vracia úder: Pellegrini okradol každého dôchodcu o tritisíc eur!

Včera (8. septembra) označili opozičníci ministra Krajniaka za takmer sociálneho netvora. On dnes reaguje, že ich šéf osemkrát zradil a okradol dôchodcov, keď im nevyplácal 13. dôchodok.

Ilustračný obrázok k článku Krajniak vracia úder: Pellegrini okradol každého dôchodcu o tritisíc eur!
Zdroj: TASR

Posledné dianie na politickej scéne ukazuje, že sociálna oblasť sa stala hlavným bojiskom medzi vládou a opozíciou. Či už sú to dôchodky, minimálna mzda alebo obedy zadarmo, vláda zavádza v týchto oblastiach škrty a opozícia kričí o antisociálnom šialenstve.

Posledný križiak na scéne

Najnovšiu búrku spôsobilo oznámenie ministerstva práce, že navrhuje na budúci rok zmraziť minimálne dôchodky na úrovni 334 eur. Ešte skôr minister práce Milan Krajniak vysvetľoval, že nemôže dôchodcom vyplatiť ani 13. dôchodok v plnej výške, pretože skrátka nie sú peniaze pre koronakrízu.

„Už sme tu mali ministra práce Ľudovíta Kaníka s nálepkou sociálny netvor. Teraz sa k tejto nálepke míľovými krokmi blíži aj Milan Krajniak,“ vyhlásil v utorok pobúrený poslanec Erik Tomáš zo strany Hlas-SD Petra Pellegriniho.

Podľa poslanca Tomáša je „tragické, že vláda chce šetriť práve na dôchodcoch.“ Reakcia ministra Krajniaka na seba nenechala dlho čakať. Ozval sa v duchu svojej starej prezývky „posledný križiak“ a použil prirovnania z Biblie.

Zradca okradol dôchodcov?

Milan Krajniak označil na Facebooku predsedu strany Hlas-SD za bilbického Petra, ktorý „zo zbabelosti trikrát zaprel toho, ktorému dal sľub, že ho nikdy nezradí.“

Naráža tým na predvolebný sľub strany Smer-SD o 13. dôchodku ešte z roku 2010, pod ktorý sa podpísal aj Peter Pellegrini. Osem rokov sa nedialo nič a sľub sa naplnil až tesne pred voľbami v roku 2020.

„Celkovo Peter dôchodcov zaprel a zradil osemkrát. Ekonomika rástla, žiadna koronakríza na obzore, Peter bol ministrom, predsedom parlamentu, podpredsedom vlády, predsedom vlády, ale dôchodcov znovu a znovu zapieral.“

Keď sa spočítajú všetky roky vlády Smeru, súčet je podľa Milana Krajniaka jasný: „Celkovo takto (Peter Pellegrini) okradol dôchodcu s priemerným dôchodkom o viac ako 3-tisíc eur.“

Zároveň pripomína, že súčasná vláda 13. dôchodok vyplatí, hoci v nižšej sume. Dôchodcom tiež zruší doplatky za lieky a zavedie autobusy zadarmo.

O ZRÁDZAJUCOM PETROVI A NEVERIACOM TOMÁŠOVI Keď páni Pellegrini a Tomáš kritizujú náš Zákon o 13. dôchodku, pripomínajú...

Posted by Milan Krajniak on Tuesday, September 8, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM