Zo zahraničia

Kráľ Karol III. má so svojími dedičmi NOVÝ portrét: Pózuje s Williamom a Georgeom, FOTO

Fotografia Karola so synom Williamom, princom z Walesu, a vnukom, princom Georgeom, vznikla v trónnej sále Buckinghamského paláca v deň korunovácie 6. mája.

Ilustračný obrázok k článku Kráľ Karol III. má so svojími dedičmi NOVÝ portrét: Pózuje s Williamom a Georgeom, FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Britský kráľ Karol III. si pri príležitosti svojej nedávnej korunovácie nechal vyhotoviť nový portrét, na ktorom je zachytený so svojími dvoma dedičmi. Informovali o tom v piatok agentúry PA Media a DPA.

Snímka zobrazuje kráľa sediaceho v strede na jednom z páru trónnych kresiel z roku 1902, ktoré boli vyrobené na korunováciu kráľa Eduarda VII. pre budúceho kráľa Juraja V. a kráľovnú Máriu.

Čo drží v ruke

Tieto kreslá boli použité aj pri korunovácii Karolovho starého otca, kráľa Juraja VI., v roku 1937.

Kráľ Karol III. je na najnovšom portréte so svojimi dedičmi vyobrazený v panovníckom rúchu s britskou imperiálnou korunou na hlave, pričom v rukách drží kráľovský orb a žezlo s krížom a po jeho boku stoja usmievajúci sa William a George.

Fotografiu zverejnili v piatok spolu s ďalším portrétom, na ktorom je vyobrazený kráľ Karol spolu s kráľovnou manželkou Kamilou, ako aj čestné pážatá kráľa a dôverníčky kráľovnej, píše DPA.

Portrét takisto vznikol v trónnej sále Buckinghamského paláca a zhotovil ho Hugo Burnand, ktorý je tiež autorom svadobných fotografií Karola a Kamily z roku 2005.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM