Barbara Dallosová Magazín

KRÁSKA to vzala do vlastných rúk: Ukrajinská miss BRÁNI vlasť so zbraňou v ruke, FOTO

Modelka a influencerka oznámila, že vyráža do boja proti ruskej invázii. Vraj má za sebou aj vojenský výcvik.

Ilustračný obrázok k článku KRÁSKA to vzala do vlastných rúk: Ukrajinská miss BRÁNI vlasť so zbraňou v ruke, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Instagram.com/anastasiia.lenna

Témou číslo jedna vo svetových médiách je aktuálne vojenský konflikt na Ukrajine. Ruská invázia pokračuje už piatym dňom. Zatiaľ čo muži v produktívnom veku nesmú opustiť Ukrajinu kvôli vyhlásenej mobilizácii, mnoho žien s deťmi v obave o svoj život z domoviny odchádza.

So zbraňou v ruke

Iný postoj zaujala bývalá ukrajinská miss, ktorá o titul kráľovnej krásy bojovala ešte v roku 2015. Anastasia Lenna na Instagrame oznámila, že v krajine zostáva a ide aktívne brániť svoju vlasť.

Pridala svoju fotku so zbraňou a v jednom z jej postov padli tvrdé slová: „Ktokoľvek prekročí hranice Ukrajiny s cieľom vziať nám naše územie a útočiť, bude zabitý.“

Hoci pôvabná brunetka môže pôsobiť krehko, opak je pravdou. Aktívne športuje, posilňuje a má za sebou aj vojenský výcvik.

Zelenského výzva

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v najnovšom videu vyhlásil, že žiada Európsku úniu o okamžité pristúpenie podľa nového osobitného postupu. „Vyzývame Európsku úniu, aby okamžite začlenila Ukrajinu (do EÚ) prostredníctvom nového osobitného postupu,“ vyhlásil prezident.

Na členov ruskej armády zároveň Zelenskyj apeloval, aby „si zachránili svoje životy a odišli“.

V blízkosti bielorusko-ukrajinskej hranice sa v pondelok začali rokovania zástupcov Ruska a Ukrajiny, ktorá deklarovala, že bude žiadať „okamžité prímerie a stiahnutie jednotiek z územia Ukrajiny“. Začiatok rozhovorov pre agentúru Reuters potvrdil poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak. Rokovanie sa koná v Bielorusku neďaleko ukrajinskej hranice, na brehu rieky Pripiať.

FOTO: Ukrajinská miss vzala do ruky zbraň, chce brániť vlasť
6
Galéria
Zdroj: Instagram.com/anastasiia.lenna

Viac aktuálnych správ o konflikte na Ukrajine

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM