Lucia Koscelníková Regióny

Krátke správy z Bardejova a okolia

Silný vietor spôsobil škody. Volebné kšefty s rómskymi hlasmi. V Bardejove sa kradlo a v jeho okolí sa pestovala „mariška".

Ilustračný obrázok k článku Krátke správy z Bardejova a okolia
Zdroj: archív polície

Starostovia pripravujú koncoročnú bilanciu

BARDEJOV. V piatok 27. októbra sa v Bardejove uskutočnil Deň okresnej samosprávy. Združenie funguje už 27 rokov a momentálne je v ňom zastúpených 85 obcí. Ide o najväčšie združenie obcí na Slovenku so sídlom vo Sveržove, ktoré má najväčšiu združenú Spoločnú úradovňu obcí okresu Bardejov. Starostovia spoločne rokovali a zhodnocovali končiaci sa rok 2017.

Silný vietor spôsobil škody

BARDEJOV. V nedeľu 29. októbra sa cez strednú Európu, takže aj cez Bardejov a okolie prehnal silný vietor. Na viacerých miestach došlo k prerušeniu elektrickej energie. V piatich prípadoch zasahovali hasiči. V obci Smilno aj kvôli spadnutým stromom. Výjazdy smerom na Mníchovský potok a Bardejovské Kúpele súviseli s popadanými konármi stromov na ceste, ktoré zabraňovali prejazdu vozidiel. Pri obci Tarnov sa silnému vetru dokonca podarilo prevrátiť do priekopy odparkova

Zdroj: Bardejovský Reportér

Príprava a údržba cintorínov

BARDEJOV. V pondelok 30. októbra kontroloval primátor mesta Boris Hanuščák (Smer-SD) stav na bardejovských cintorínoch. O cintoríny sa stará mestský podnik Bapos. Počas sviatku Všetkých svätých boli potom zamestnanci v službe, aby na cintorínoch sa od rána do večera udržiaval poriadok, bol zabezpečený servis pre návštevníkov, zabezpečujú aj stály vývoz odpadu. V rámci zvýšenej návštevnosti počas týchto sviatkov pomáhali aj mestskí policajti.

Čínska delegácia v Bardejove

BARDEJOV. V utorok 31. októbra Bardejov navštívila delegácia šiestich zástupcov čínskych firiem vedená pánom Stevenom Song Jie. Stretnutie vzniklo na základe septembrovej pracovnej návštevy bardejovskej delegácie v Číne, počas ktorej sa konala výstava s prezentáciou mesta. Cieľom čínskej návštevy boli nielen krásy historického Bardejova, delegáciu zaujímali hlavne možnosti investovania.

S primátorom mesta Borisom Hanuščákom (Smer-SD) absolvovali prehliadku mesta, Bardejovských Kúpeľov a ochutnávku minerálnych vôd. Navštívili aj hnedý priemyselný park. Z Bardejova pokračovali v návšteve Slovenska, ktorú pre nich pripravila Slovenská agentúra pre rozvoj investícii a obchodu (SARIO).

Bardejovská radnica informuje len „svojich“

BARDEJOV. O návšteve čínskej delegácie (viz vyššie) boli vopred mestom informované výhradne „mestské“ médiá – „Bardejovská televízia (BTV)“, a „iBardejov“ – Informačná stránka Kultúrneho a turistického centra Bardejov, ktoré sú platené rovnako z daní všetkých obyvateľov mesta Bardejov.

Iné ako „spriaznené“ médiá, vrátane Bardejovského Reportéra, radnica cielene a dlhodobo informačne diskriminuje, o nadchádzajúcich udalostiach ich jednoducho neinformuje. Podľa viacerých zákonov a platnej legislatívy, by mala samospráva rovnako informovať všetky dostupné médiá s dosahom na mesto, okres a región Bardejova, ktoré všetkým jeho obyvateľom prinášajú pravidelné aktuálne spravodajstvo.

Zdroj: Bardejovský Reportér

Rekonštruoval a kradol

BARDEJOV. Z prečinu krádeže obvinili minulý týždeň bardejovskí policajti 42 ročného muža z Bardejova. Obvinený si mal počas toho, ako v lete rekonštruoval jadro bytu istej Bardejovčanke, ukradnúť odtiaľ rôzne veci. Rekonštrukčné práce prebiehali v dobe od 10. do 21. júla. Obvinený muž si mal postupne z bytu zobrať rôzne šperky ako retiazky, náušnice a prstene zo žltého kovu. Nepohrdol ale ani bižutériou a mobilným telefónom. Celkové škody boli vyčíslené na 700.- €. Polícia obvineného muža stíha na slobode.

Volebné kšefty s rómskymi hlasmi

BARDEJOV. Počas minulého predvolebného týždňa sa vo viacerých slovenských denníkoch, týždenníkoch a televíziách objavila správa o volebnej korupcii. Rómovia z osád v Bardejovskom okrese ponúkali svoje hlasy kandidátom do volieb vyšších územných celkov (VÚC) Prešovského samosprávneho kra­ja.

Okresného šéfa bardejovskej SaS (Sloboda a Solidarita) Milana Vrabeľa, ktorý vo voľbách kandidoval za poslanca VÚC, oslovili Rómovia s ponukou hlasov od ľudí z osád. Organizátor mu mal za sumu tri eurá za jeden hlas takýmto spôsobom sľúbiť podporu až 2600 voličov. Vrabeľ prípad ohlásil polícii a začalo sa vyšetrovanie tresného činu korupcie. V tejto súvislosti v utorok 31. októbra polícia zadržala podozrivú osobu z Lascova, pri zadržaní sa podielali aj policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

„Mariška“ v Tvarožci

NIŽNÝ TVAROŽEC/BARDEJOV. Vo švrtok 2. novembra policajný vyšetrovateľ obvinil dvoch mladíkov z obce Nižný Tvarožec z nedovoleného pestovania omamných a psychotropných lá­tok.

„Dvojica vysadila a pestovala v lese medzi obcami Nižný a Vyšný Tvarožec tri rastliny konope. Počas domovej prehliadky u mladšieho z obvinených polícia zaistila 28 koncových častí sušiny zelenej farby. Našlo sa aj uzavreté sklo so sušinou zelenej farby a igelitovou taškou s obsahom listov neznámeho rastlinného pôvodu,“ vysvetlil prešovský policajný hovorca Daniel Džobaník. Mladíci vo veku 16 a 17 rokov sú stíhaní na slobode.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM