Technológie

Kryptomeny v problémoch: Naďalej pokračujú v oslabovaní

Kryptomeny vo štvrtok prudko oslabili druhýkrát v priebehu menej než 24 hodín. Dôvodom sú obavy, že všeobecnejšie prijatie digitálnych aktív zrejme bude trvať dlhšie, než niektorí predpokladali.

Ilustračný obrázok k článku Kryptomeny v problémoch: Naďalej pokračujú v oslabovaní
Zdroj: pixabay

Kurz bitcoinu, najznámejšej a najväčšej digitálnej meny, vo štvrtok padol až o 9,8 %. Neskôr zmazal časť strát a popoludní sa podľa indexu agentúry Bloomberg (Bloomberg Galaxy Crypto Index) s mínusom 8,1 % predával po 6390 USD (5492,52 eura). Bitcoin sa obchoduje na najnižších úrovniach od novembra 2017. Vo štvrtok klesli aj ďalšie kryptomeny, keď ripple, ethereum a litecoin stratili každá vyše štyroch percent.

Optimisti, ktorí verili, že rozšírenie počtu používateľov podporí ceny kryptomien, čelili v poslednom čase sérii sklamaní. V stredu (5.9.) sa objavila správa, že investičná spoločnosť Goldman Sachs ruší svoje plány týkajúce sa obchodovania s kryptomenami. V auguste zasa americké regulačné úrady odmietli návrh týkajúci sa bitcoinového fondu obchodovaného na burze.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Regulácia platforiem, na ktorých sa obchodujú kryptomeny, sa sprísňuje. Dôvodom sú obavy z prania špinavých peňazí a snaha o zvýšenie ochrany spotrebiteľov.

Podľa Stephena Innesa z Oanda Corp. je pre bitcoin ďalšou dôležitou hranicou 5000 USD. Ak jeho kurz klesne pod ňu, prepad sa zrejme začne zrýchľovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM