Jakub Forgács Krimi

Kto mohol spraviť takú OHAVNOSŤ!? Mačiatka čakala krutá SMRŤ vo vreci, prežili iba 3, FOTO

Vyhodené v kontajneri a nechané napospas osudu. Tak skončili malé mačiatka, ktoré našli na jednej z banskobystrických ulíc.

Ilustračný obrázok k článku Kto mohol spraviť takú OHAVNOSŤ!? Mačiatka čakala krutá SMRŤ vo vreci, prežili iba 3, FOTO
5
Galéria
Foto: Jana Miklóšiová

Viacerí ľudia písali na sociálnej sieti o mačiatkach, ktoré boli vyhodené vo vreci v kontajneri na Ulici Terézie Vansovej v Banskej Bystrici. Žiaľ, tento ohavný čin má tragické následky.

Zomreli bez matky

Ako na sociálnej sieti v pondelok večer potvrdilo OZ Bystrická Mačačáreň, mačiatka skončili u nich. „V noci sme sa ich ujali a dlho snažili ratovať. Boli vyhodené vo vreci s ostatným domácim odpadom okamžite po pôrode. Ešte boli vlhké. Ich prvé momenty a vnemy boli panika, zima a hlad. Žiaden mamin jazyk, kožuch, teplo, a tak dôležité materské mlieko,“ opisuje OZ.

Žiaľ, všetky to neprežili. „Jedno priniesli mŕtve, druhému sme museli pomôcť do zvieracieho neba ráno. Dusilo sa krvavými slinami.“

Dôležitosť osvety

„Mačiatka zostali tri a zatiaľ sa držia. Uvidíme, ako to pôjde ďalej. V tom najcitlivejšom období boli v najhorších možných podmienkach. Prvé hodiny a dni sú pre mača najdôležitejšie, vtedy je matka absolútna nutnosť. Detto pre matku je absolútne nemysliteľné, aby jej odňali mačatá hneď po pôrode. Jej zdravie, psychika, hormóny, všetko je pripravené na mačatá. Môžu nastať veľké problémy a bolesti kvôli zapáleným mliečnym žľazám, keď nie sú využité na to, čo treba,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes24.sk Barbora Šingerová, predsedkyňa OZ, podľa ktorej o tom dotyčný ani nemá tušenie.

„Toto je trestný čin, dokonca viac činov,“ spomenula.

Šingerová tiež upozornila na riešenie, ktorým je kastrácia a osveta o nej. „Keď niekto prostriedky na kastráciu vlastnej mačky nemá, môže sa obrátiť na veterinára a požiadať o splátkový kalendár. Mnohí radi pomôžu aspoň takto. Môžu sa tiež obrátiť na OZ po celom Slovensku, ktoré pomôžu, keď môžu. Ak sa niekto stará o pouličnú mačku a nemá financie na jej kastrovanie, pomôžu OZtká a útulky, no treba sa obrátiť aj na mesto či obec,“ dodala na záver.

Ako pre spravodajský portál Dnes24.sk uviedla Bystričanka Gabriela, jedna zo záchrankýň, ktorá nás na celý incident s mačiatkami upozornila, na polícii už v pondelok podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Upozorňujeme, že zábery v priloženej fotogalérii sú len pre silné povahy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Mačiatka vyhodené v koši
5
Galéria
Foto: Jana Miklóšiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM