Zo Slovenska

Kuriak: V celej Európe máme LEN MY celonárodný zákaz konzumácie jedla v reštauráciách!

Kuriak kompetentným orgánom pripomína, že bolo od začiatku pandémie deklarované, že ak občania SR využijú možnosť očkovania budú mať určité výhody.

Ilustračný obrázok k článku Kuriak: V celej Európe máme LEN MY celonárodný zákaz konzumácie jedla v reštauráciách!
Zdroj: TASR/AP

Vo štvrtok 16. decembra 2021 sa poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Milan Kuriak obrátil listom na Úrad vlády Slovenskej republiky ako aj Hlavného hygienika Slovenskej republiky so žiadosťou o prehodnotenie pandemických opatrení v oblasti stravovacích služieb.

Prečo len my?

Nedávno úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) zverejnil dve vyhlášky, ktoré reagujú na nové pandemické opatrenia. Nové vyhlášky upravujú fungovanie prevádzok a hromadných podujatí.

Spustila sa možnosť lyžovania, v režime OP sa od 25. decembra 2021 otvárajú hotely či penzióny. V prevádzke budú zároveň aj wellness a fitnes centrá.

Možnosť stravovania však bude možná len v rámci hotelov či penziónov, avšak na iné stravovacie služby aktuálne platné, či pripravované pandemické opatrenia nepamätajú.

Ako uvádza poslanec, hlboko ho znepokojuje momentálny stav gastro-sektora ako aj medializovaná informácia, že aktuálne v celej Európe má len Slovenská republika celonárodný zákaz konzumácie jedla v stravovacích zariadeniach.

Nepochopiteľné nariadenie

Poslanec Kuriak ako dlhoročný bývalý podnikateľ v stravovacích službách pokladá za neprijateľné, že počas roka 2021 je pre spomínaný sektor ešte výrazne horší ako prvý rok pandémie.

„Z 12 mesiacov sú stravovacie služby zatvorené alebo výrazne obmedzené takmer osem mesiacov, čo je pre desaťtisíce ľudí pracujúcich v tomto odvetví priam likvidačné“.

Kuriak kompetentným orgánom pripomína, že bolo od začiatku pandémie deklarované, že ak občania SR využijú možnosť očkovania budú mať určité výhody.

„Je pre mňa nepochopiteľné, prečo v režime OTP nemôžu byť otvorené stravovacie služby bez obmedzení, prípadne s obmedzeniami nezasahujúcimi (tak výrazne) do chodu týchto prevádzok,“ argumentuje Kuriak.

Ilustračné foto, TASR

Súvisiace články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM