Zo zahraničia

KURIOZITA DŇA: Poliak vystúpil na Kilimandžáro ako NIKTO pred ním, celú cestu ŽONGLOVAL!

Zvláštny rekord, ale rekord! Poliak Krzysztof Drabik vystúpil na najvyššiu africkú horu Kilimandžáro žonglujúc s dvomi sklenenými fľašami.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Poliak vystúpil na Kilimandžáro ako NIKTO pred ním, celú cestu ŽONGLOVAL!
5
Galéria

Cieľom tohto činu bolo vyzbierať peniaze na výstavbu rehabilitačného centra pre postihnuté deti v Keni. TASR správu prevzala v stredu z agentúry PAP.

Najťažšia noc v živote

Vrchol Kilimandžára dosiahol spolu so svojím tímom 15. júla o 7.30 h. Výstup trval päť dní a jeho začiatok bol v rovnomennom národnom parku v Tanzánii. Rodák z poľského mesta Bytom je prvý človek, ktorý túto 5 895 metrov vysokú horu zdolal týmto spôsobom, pripomína PAP.

„Bola to najťažšia noc v mojom živote, ale bojoval som statočne, pretože som vedel, ako veľmi (mesto) Bytom drží palce práve tejto charitatívnej akcii,“ povedal Drabik pre agentúru PAP.

Koľko potrebujú vyzbierať?

„Ak sa nám podarí vyzbierať 589 500 zlotých (približne 132 448 eur), čo je presne toľko, koľko je výška Kilimandžára, začneme centrum stavať ešte tento rok. To je skutočný cieľ, ktorý chcem dosiahnuť,“ dodal.

Drabik v minulosti žonglujúc zabehol 74 kilometrov v Keni, aby vyzbieral peniaze pre tamojšiu nadáciu ‚Help Furaha Foundation‘. Rovnakým spôsobom žongloval aj po schodoch 10 najvyšších budov vo Varšave, aby získal finančné prostriedky na charitatívne účely, píše PAP.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Możecie zobaczyć na kopule szczytowej Dachu Afryki w tym miejscu , na wysokości powyżej 5700m n.p.m. po wschodzie słońca...

Posted by Drabik Krzysztof on Tuesday, July 18, 2023
Poliak zdolal Kilimandžáro, celú cestu ŽONGLOVAL
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM