Zo zahraničia

KURIOZITA DŇA: Polícia obvinila POTKANY, že zjedli 200 kilogramov zhabanej marihuany

Indická polícia vo štvrtok vyhlásila, že tamojšie potkany zjedli 200 kilogramov marihuany skonfiškovanej od pouličných dílerov a uskladnenej na policajných staniciach.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Polícia obvinila POTKANY, že zjedli 200 kilogramov zhabanej marihuany
Zdroj: pixabay.com

TASR správu prevzala zo stanice BBC. „Potkany sú malé zvieratá a polície sa neboja. Je preto ťažké pred nimi drogy ochrániť,“ uviedol súd v indickom štáte Uttarpradéš a uviedol tri prípady, keď bola zhabaná marihuana zničená týmito hlodavcami.

Zjedli ju potkany

Polícia o zničení drog informovala vtedy, keď ju súd požiadal o predloženie skonfiškovanej marihuany ako dôkazného materiálu v prípade pouličného dílerstva. Uviedla pritom, že omamnú látku zjedli potkany.

Podľa indického súdu neexistuje nijaký spôsob, ako zhabanú marihuanu uskladnenú v policajných staniciach ochrániť.

Jedinou možnosťou je predať tieto zásoby farmaceutickým spoločnostiam alebo výskumným laboratóriám, pričom profit z takéhoto predaja by patril vláde.

Vypili aj alkohol?

Nejde pritom o prvý prípad, keď potkany v Indii zničili zhabaný materiál. V roku 2017 polícia v zväzovom štáte Bihár vyhlásila, že potkany údajne vypili tisícky litrov skonfiškovaného alkoholu.

Stalo sa tak rok po tom, čo tento štát zakázal predaj a konzumáciu alkoholických nápojov. Agentúra AFP pripomína, že v roku 2018 argentínska polícia prepustila osem zamestnancov, ktorí zo zmiznutia pol tony marihuany z policajného skladu obvinili potkany.

Odborníci však toto tvrdenie vyvrátili a uviedli, že zvieratá si drogy nezmýlia s potravou len tak ľahko. Ak by sa tak aj stalo, museli by v sklade nájsť množstvo uhynutých jedincov.

Ilustračné foto

Neprehliadnite aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM