Rôzne

KURIOZITA DŇA: V košickej ZOO si šelmy pochutnali na darčekoch

Prípravy na vianočné sviatky vrcholia aj v košickej zoologickej záhrade. Mikuláš v nej obdaroval nielen malých detských návštevníkov, ale aj zvieratá.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: V košickej ZOO si šelmy pochutnali na darčekoch
Zdroj: TASR

V pondelok 5. decembra odmenil Mikuláš všetky dobré deti, ktoré zavítali do Zoologickej záhrady v Košiciach. Ako informovala vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej Zoo Eva Malešová, žiaci základných a stredných, ale aj deti materských škôl a kolektívy detských domovov dostanú príležitosť skrášliť areál Zoo.

Akcia Ozdob si svoj vianočný stromček potrvá od 5. do 23. decembra. Kolektívy, ktoré prídu do Zoo s vianočnými ozdobami, budú mať 50-percentnú zľavu na vstupnom. Stromčeky sú umiestnené vonku, preto by mali byť ozdoby z trvanlivých materiálov, aby odolali poveternostným vplyvom.

"Odporúčame drevené, slamené, alebo zo sušeného ovocia. Najkrajší stromček vyhodnotí porota. Jedno z kritérií bude aj vlastnoručná výroba ozdôb. Jeho tvorcovia získajú jednorazový voľný vstup do Zoo v budúcom roku. Prvý raz Zoo ponúka počas tejto akcie aj vzdelávacie programy vrátane prezentácie plazov,“ uviedla Malešová.

Mikuláš v košickej ZOO
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM