Monika Gécziová Regióny

Kuriózna situácia v dedinke pri Bardejove: Odohral sa tu poriadne tesný volebný súboj

Voľby sú za nami a v mestách a obciach je už jasné, kto im bude nasledujúce štyri roky šéfovať. V niektorých však, kandidáti vyhrali len "o fúz".

Ilustračný obrázok k článku Kuriózna situácia v dedinke pri Bardejove: Odohral sa tu poriadne tesný volebný súboj
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Výsledky komunálnych volieb sú už dobre známe. Avšak len málokto vie, aké rôzne súboje sa v sobotu odohrávali. Kým v niektorých mestách a obciach kandidáti na primátorov a starostov vyhrali s prehľadom, v iných to až také jasné nebolo. Tak, ako v dedinke pri Bardejove, kde sa počas volebnej soboty odohral najtesnejší súboj.

V Stebníku na post starostu kandidovali traja muži. A podľa údajov zo Štatistického úradu Slovenskej republiky, obyvatelia tejto obce očividne jasného favorita nemali. Víťazom sa napokon stal Slavomír Mlynár (NEKA), ktorý získal 75 hlasov, čo predstavuje 34,72 %.

Jeho súper Štefan Kučečka (SMER-SD) získal len o štyri hlasy menej, keď jeho meno obyvatelia obce zakrúžkovali 71 krát. Jeho podiel platných hlasov tak predstavuje 32,87 %. Tretí kandidát Martin Goč-Matis (NEKA) však za svojími súpermi nijako výrazne nezaostával a od občanov Stebníka si vyslúžil 70 hlasov, čo je 32,40 %.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM