Zlatica Gregorová Rôzne

KVÍZ: Spomeniete si, aké výrobky sme kupovali za socializmu?

Pamätáte sa ešte na časy, kedy sa platilo korunami, nosili sa tesilové nohavice a v televízoroch bežali filmy s hviezdičkou? Nepredstaviteľné?

Ilustračný obrázok k článku KVÍZ: Spomeniete si, aké výrobky sme kupovali za socializmu?
Zdroj: TASR

30. výročie Nežnej revolúcie si pripomenú Slováci aj Česi. Občania kedysi spoločného štátu organizujú prednášky pre študentov či sviečkové pochody.

„Embéčky“

Kazetové magnetofóny, mládežnícke diskotéky či obľúbené „embéčky“. To všetko je súčasť našej histórie, ktorá občas vyvoláva úsmevné spomienky, ale aj nostalgiu. Pre niektorých predrevolučná doba znamenala istotu a pokojný život, ďalší mali veľkú potrebu cestovať a cítili sa neslobodne. Pre všetkých sme pripravili kvíz, ktorý preverí vaše vedomosti. Skúste si overiť, čo sme kedysi kupovali a na čom jazdili.

KVÍZ: Pamätáte si na bony, vekslákov a nákupy v časoch socializmu?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Ukážte sa

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM